Forside * Featured

Advarsel: Pas på falske QR-koder på ladestanderne

-
Fra Clever på Facebook

En ny trend breder sig: Simple klistermærker på ladestationer franarrer elbilister deres kreditkortoplysninger

En ny type phishing-angreb har ramt ladestandere i Danmark. Med en udspekuleret svindel udnyttes QR-koder på ladestandere til at stjæle kreditkortoplysninger.

Et simpelt klistermærke med teksten “SCAN & PAY” er nok til at narre intetanende bilister ind på falske betalingssider, advarer ladeoperatøren Clever på deres Facebook side.

Annonce:

“Vi blev tirsdag gjort opmærksom på, at der var blevet påklistret scam-QR-koder på nogle af vores ladestandere i København. Sagen er meldt til politiet, hjemmesiderne er blevet lukket ned, og vi er i gang med at fjerne klistermærkerne”, skriver Jeppe Christensen, presseansvarlig hos Clever, i en mail til TV 2 Kosmopol, og han fortsætter:

“Clever har aldrig – og kommer heller ikke til – at anvende QR-koder til betaling, da risikoen for scam tydeligvis er for høj. Så hvis man ser en QR-kode på en Clever-ladestander, skal man ikke scanne den, men gerne fjerne klistermærket”.

For at undgå at falde i fælden anbefaler Jens Myrup Pedersen, professor i cybersikkerhed ved Aalborg Universitet, at være særligt opmærksom på webadressen, som QR-koden henviser til, samt at være skeptisk over for fysisk påklistrede koder. “Det sikreste er at undgå at indtaste følsomme oplysninger via QR-koder helt,” tilføjer han.

Som et sikkerhedstiltag opfordres alle til at gå direkte til virksomhedens officielle hjemmeside, når der skal foretages betalinger, for at undgå risikoen for svindel.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.