Forside * Nyheder

Afgørelse: Stofa/Norlys var ikke skarp nok på information om opsigelse

-
Foto: recordere.dk

Teleankenævnet træffer afgørelse: Forbruger fik medhold i klagesag om fejlagtig abonnementsopsigelse

I en nylig afgørelse fra Teleankenævnet fik en forbruger medhold i en klagesag mod internetudbyderen Stofa. Klagen opstod efter en forvirring omkring opsigelse af abonnementer gennem Norlys’ chatbot-funktion.

Klageren, som havde både tv- og internetabonnement hos henholdsvis Norlys og Stofa, forsøgte at opsige begge abonnementer samtidig på grund af prisstigninger. Den 1. marts 2023 blev klageren ved hjælp af Norlys’ chatbot spurgt, om han ønskede at opsige både sit tv- og internetabonnement, hvortil han bekræftende svarede ja. En ordrebekræftelse på opsigelsen blev modtaget, men det viste sig senere, at kun tv-abonnementet var opsagt, og ikke internetabonnementet.

Annonce:

Den 24. april 2023 opdagede klageren fejlen og kontaktede Stofa, der oplyste, at Norlys og Stofa er separate selskaber, og at en opsigelsesperiode på en måned derfor ville starte fra denne dato. Klageren ønskede dog, at opsigelsesperioden skulle gælde fra den 1. marts, da han var blevet fejlinformeret.

Teleankenævnet bemærkede, at Stofa i en periode inden overgangen til Norlys og inden klagerens opsigelse havde fremstået som en del af Norlys. Dette bidrog til klagerens forvirring om, at de to firmaer var det samme. Nævnet fandt, at Stofa måtte bære risikoen for den fejlinformation, som klageren var blevet præsenteret for, og gav derfor klageren medhold, således at opsigelsesperioden skulle regnes fra den 1. marts 2023.

Afgørelsen kan læses i sin helhed her

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.