Forside * Featured

AI = Apple Intelligence

-
Foto: recordere.dk

Apple satser på AI nu, og kalder det Apple Intelligence i stedet for Artificial Intelligence

Her næsten to år efter at hypen omkring generativ AI tog fart, der forbereder Apple sig nu på at præsentere sin vision for teknologien. På sin årlige Worldwide Developers Conference mandag ventes at Apple at annoncere planer om at integrere AI dybt i sine største apps og funktioner – samtidig med at de gentager et tilsagn om privatliv og sikkerhed. Det skriver Mark Gurman fra Bloomberg.

Virksomhedens nye AI-system vil blive kaldt Apple Intelligence, og det vil blive introduceret i nye versioner af iPhone, iPad og Mac operativsystemerne, ifølge personer bekendt med planerne. Der vil også være et partnerskab med OpenAI, som vil drive en ChatGPT-lignende chatbot.

Annonce:

På udviklerkonferencen WWDC 2024, som skydes i gang mandag, der forventes Apple at præsentere en række AI-funktioner, der primært fokuserer på at integrere teknologien i deres apps for at gøre hverdagen lettere for brugerne.

Det forlyder at Apple lægger mindre vægt på avancerede teknologier som billede- og videogenerering, og i stedet fokuserer på bredt tiltalende funktioner. Disse nye funktioner vil være valgfrie og præsenteres som en beta-version. De vil kræve en iPhone 15 Pro eller nyere modeller, samt iPads eller Macs med mindst en M1 chip.

Apples AI-funktioner vil anvende egne teknologier samt værktøjer fra OpenAI, og vil enten køre lokalt på enheden eller via cloudbaseret databehandling, afhængigt af opgavens kompleksitet. Apple har tidligere været skeptiske over for brug af cloudservere, men vil nu implementere det med strenge sikkerhedsforanstaltninger for at beskytte brugerdata.

En central del af AI-satsningen skulle være resumering, hvor Apple planlægger funktioner til hurtigt at opsummere artikler og websider i Safari, samt mødenotater, beskeder og e-mails. En “catch-up” funktion for ubesvarede notifikationer vil også blive introduceret.

Siri skulle få en større overhaling med mere præcis kontrol over app-funktioner, og det vil blive muligt at give komplekse kommandoer. Xcode får også en AI-opgradering, der ligner Microsofts GitHub Copilot, men vil sandsynligvis først blive tilgængelig for tredjepartsudviklere næste år.

Mail-appen opgraderes med automatiske kategoriseringer af indkommende beskeder, og en ny funktion vil tillade generering af tilpassede emoji baseret på indtastet tekst. Voice Memos-appen får tilføjelsen af automatisk transskription af optagelser, og Fotos-appen udvides med nye redigeringsfunktioner, såsom nem fjernelse af objekter eller personer fra billeder.

Apple ventes at fortælle om deres vision for Apple Intelligence, og de nye muligheder det giver, i forbindelse med deres keynote på WWDC. Det er mandag aften d. 10. juni kl. 19 dansk tid.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.