Forside * Featured

Apple kan ikke lancere Apple Intelligence og andre funktioner i EU

-

Apple meddelte fredag, at tre væsentlige funktioner i de kommende operativsystemer iOS 18 og macOS Sequoia ikke vil være tilgængelige i EU, når de udkommer senere på året.

De berørte funktioner, ifølge Bloomberg, er Apple Intelligence, iPhone Mirroring til macOS Sequoia og SharePlay Screen Sharing. På grund af regulatoriske bekymringer i forbindelse med overholdelse af Digital Markets Act, vil disse funktioner ikke være tilgængelige for EU-kunder i år.

Annonce:

Dette er et stort slag for Apple-kunder i EU, da de pågældende funktioner er blandt de mest betydningsfulde forbedringer, som Apple præsenterede på WWDC.

 

Apple Intelligence er en stor ny satsning for virksomheden og omfatter en række nye AI-drevne funktioner (inklusive skrivningsværktøjer, Image Playgrounds, notifikationsoversigter, hurtige svar og mere) samt en større opgradering af den virtuelle assistent Siri.

iPhone Mirroring er den mest betydningsfulde nye funktion i macOS Sequoia, som giver brugerne mulighed for at se en live interaktiv skærm fra deres iPhone på deres Mac. Notifikationer fra iPhone bliver også spejlet til Mac-skærmen.

SharePlay Screen Sharing er en opgradering af skærmdelingsfunktionen i FaceTime. Med iOS 18 vil brugerne kunne anmode om at tage kontrol over en vens enhed.

Det er lidt uklart, præcis hvilke interoperabilitetskrav, der håndhæves af Digital Markets Act, i forhold til disse nye funktioner. Men Apple udtalte, at det ville kompromittere “privatliv og sikkerhed”. En forventet udgivelsesdato for disse funktioner i EU blev ikke annonceret.

Apple har endnu ikke givet nogen indikation på, hvornår disse funktioner kunne blive tilgængelige for EU-kunder.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.