Forside * Nyheder

Danske virksomheder og myndigheder bør genoverveje brugen af Kaspersky antivirusprogrammer

-

Danske virksomheder og myndigheder opfordres til at revurdere deres brug af antivirusprogrammer fra den russiske cybersikkerhedsvirksomhed Kaspersky.

Dette råd kommer fra Mark Fiedel, vicedirektør i Center for Cybersikkerhed, i et interview med DR.

Annonce:

“Det gode råd er at tage kritisk stilling til, om Kaspersky skal være dem, der leverer ens antivirusprodukt,” siger Mark Fiedel.

Opfordringen følger USA’s beslutning om at forbyde Kaspersky at sælge sin software til amerikanske kunder, en beslutning der blev annonceret torsdag. USA’s efterretningstjenester har i flere år advaret om, at Kaspersky udgør en national sikkerhedstrussel, da Rusland angiveligt kan bruge softwaren til at spionere mod kunderne, rapporterer it-magasinet Wired.

Det amerikanske handelsministeriums forbud, som træder i kraft den 20. juli, er det første af sin slags. Kaspersky har dog tilladelse til at levere opdateringer til sine eksisterende amerikanske kunder frem til den 29. september.

Mark Fiedel understreger, at Center for Cybersikkerhed, som er en del af Forsvarets Efterretningstjeneste (FE), ikke selv ville anvende Kaspersky-softwaren.

Kaspersky, som har hovedkvarter i Moskva, har kontorer i 31 lande og leverer software til 400 millioner brugere og 270.000 virksomheder i mere end 200 lande, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.