Forside * Nyheder

Google køber Cameyo for at køre Windows apps i ChromeOS

-

Google har købt Cameyo, et firma der arbejder med softwarevirtualisering, for at gøre det nemmere at bruge Windows-programmer på ChromeOS, Googles eget styresystem. Dette køb bygger på et samarbejde, som begyndte sidste år, hvor de sammen arbejdede om at gøre gamle Windows-programmer tilgængelige på ChromeOS.

Cameyos teknologi gør det muligt for virksomheder at bruge deres eksisterende Windows-programmer på ChromeOS, uden at de skal have hele Windows-systemet installeret. Programmerne føles som om, de kører naturligt på ChromeOS sammen med andre webprogrammer.

Annonce:

Robb Henshaw, medstifter og marketingchef hos Cameyo, siger, at købet vil gøre det endnu lettere at bruge programmerne og hjælpe IT-afdelinger med nemt at sætte dem op for brugerne.

Da flere og flere programmer flytter over til internettet, håber Google at flere virksomheder vil vælge ChromeOS frem for Windows, især fordi Cameyo gør det lettere at bruge gamle Windows-programmer.

Google forsøger at få flere til at bruge Chromebooks i skoler og virksomheder, selvom forbrugerne ikke tidligere har taget godt imod ChromeOS. De fleste Chromebooks bliver solgt til skoler i USA, som står for over 80 procent af alle Chromebooks solgt på verdensplan i andet kvartal af 2023. I Danmark går det knap så godt fordi kommunerne lige nu har problemer med at få lov til at køre Chromebook.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.