Forside * Featured

Kæmpe læk hos teleselskab: 246.000 kunder ramt

-
Foto: recordere.dk

En fejl hos teleselskabet Oister betød at kunders hemmelige numre og adresser lå frit tilgængelige på nummeroplysning

Hos teleselskabet Oister har de røde ører. For i forbindelse med en opgradering af IT-systemer, der blev hemmelige oplysninger gjort til offentlige. Det skriver selskabet i en udmelding.

I alt har cirka 246.000 kunder fået delt deres data, og Oister fortæller at alle berørte kunder og relevante myndigheder er orienteret.

Annonce:

Det drejer sig om hemmelige telefonnumre og adresser, som siden fredag d. 21/6, og næsten en uge frem, lå frit tilgængelige på nummeroplysningen 118.dk. Så det der ikke skulle komme frem ved nummersøgninger pludselig blandede sig med de øvrige søgeresultater.

Hos Oister tager de datalækket yderst alvorligt.

“Oister ser på denne sag med den største alvor og beklager meget over for de berørte kunder. Vores førsteprioritet har selvfølgelig været at skjule de berørte data på ny, hvilket er løst. Vi har desuden skærpet vores procedurer og implementeret nye foranstaltninger, der skal sikre, at en lignende situation ikke opstår igen. Alle kunder er blevet orienteret, og hændelsen er indberettet til relevante myndigheder”, fortæller Anthony Lim, der er direktør for Oister

Berørte kunder kan gratis få et nyt hemmeligt nummer.

Opdatering kl. 14: Selvom Oister har fået slettet de følsomme data hos 118.dk, så er de ikke væk fra internettet. De ligger bl.a. stadig hos Google og er søgbare dér. Oister fortæller til Ekstra Bladet at de er i dislog med Google om at få dem slettet.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.