Forside * Nyheder

MacOS Sequoia: Fjernstyr din iPhone fra Mac-skrivebordet

-
Apple-chefen, der er kendt for sin hårpragt, Craig Federighi, præsenterede den kommende MacOS-version (Foto: Apple)

Den kommende version af Safari får også nye AI-evner, der kan vise sig at være ret brugbare, og så vil du snart kunne skifte baggrunden på alle videoopkald direkte i OS’en.

Ved åbningen af Apples WWDC-udviklerkonference blev der som vanligt også annonceret en hel del nyheder om MacOS. Som det efterhånden er traditionen, begyndte den lange liste af nyheder med en annoncering af navnet på den kommende version af MacOS, der lander officielt til efteråret.

Den hedder Sequoia, opkaldt efter den nationalpark i Californien, hvor nogle af verdens ældste – og højeste – træer står.

Annonce:

Ud over alle de nyheder, der kommer til iOS og iPadOS, der også er integreret i MacOS er der en del nye MacOS-fokuserede ting på vej. For eksempel vil vinduerne på skrivebordet i MacOS snart være nemmere at placere. Når du flytter et vindue til et nyt sted på skærmen, vil MacOS foreslå en positionering.

Det gør det lettere at placere adskillige vinduer i forhold til hinanden, og der kommer også nye tastaturgenveje, der for eksempel kan placere et vindue i en bestemt, forhåndsangivet position på skærmen.

Fremhæver det vigtigste på websider

MacOS har visse videoopkaldsfunktioner, der går på tværs af forskellige apps, herunder muligheden for at omdanne visse gestikulationer til animationer, der ikke kun virker i FaceTime. Til disse funktioner tilføjes nu noget, som mange formentlig har efterspurgt, nemlig muligheden for at sætte en alternativ baggrund, som man har kunnet på Zoom i mange år.

Apple bruger nu sin egen AI til at sætte nye baggrunde ind i videoopkald (Foto: Apple)

I MacOS-versionen er det dog lidt nemmere at hente billeder ind fra sit fotoarkiv som baggrund, og måske fungerer Apples baggrundserstatning bedre end dem i tredjeparts-apps. Det må komme an på en test.

Der er også nyt i Safari, ikke mindst takket være Apples nye satsning på AI. En ny funktion, Highlights, ser ud til at være ganske smart. Den analyserer indholdet af en website og highlighter de steder, den tror, er mest relevante for dig. Det betyder også, at den kan lave pop-up-vinduer med ekstra information om f.eks. en person, der nævnes i teksten på siden, og derfra linke videre.

Med Highlights fremhæver Safari selv vigtige informationer fra en website, f.eks. et hotels beliggenhed, som du så kan gemme til senere brug (Foto: Apple)

Hvis vedkommende således er f.eks. en skuespiller, kan du få links til film på en streamingplatform med denne skuespiller. Apropos video, så vil Safari selv detektere video-streams i websites fremover og give let mulighed for f.eks. at køre videoen op i et fuldt vindue. Tilsvarende vil du I Safaris Reader fremover kunne få AI-genererede opsummeringer af lange tekster, når disse detekteres af Safari.

iPhone – men på Mac

Men måske den mest spændende nyhed i MacOS handler om integrationen mellem iPhone og Mac, den funktionalitet vi kender som Continuity. I MacOS Sequoia vil du snart kunne fuldt fjernstyre din iPhone, også når den er låst og ligger i en taske i et helt andet lokale. Det kalder Apple for iPhone Mirroring.

Det smarte ved dette er, at du kan bruge telefonens apps direkte fra desktoppen, selv om den på sin egen skærm forbliver låst. Hvis du bruger Standby-funktionen i iOS, vil denne skærm også kunne vises, mens du bruger telefonens apps på Mac’ens desktop.

I MacOS Sequoia kan du fuldt og helt fjernstyre din iPhone direkte fra skrivebordet på en Mac (Foto: Apple)

Det betyder også, at du nu kan få iPhone-notifikationer op sammen med MacOS’ notifikationer. Når notifikationerne dukker op, kan du klikke direkte på dem og starte iPhone Mirroring, sådan at den notificerende app blot starter op på MacOS-skærmen. Du kan endda overføre filer mellem MacOS og iOS ad den vej, så du slipper for at skulle bruge AirDrop.

I MacOS Sequoia kommer der også en ny Password-app, der kommer til at gå på tværs af næsten alle Apples platforme – og sågar Windows. Der er tale om en slags udvidet password manager, der også kan gemme andre sikkerhedskoder af forskellige art.

Endelig forsøger Apple stadig at gøre Mac til en mere seriøs gaming-platform, og har gjort en yderligere indsats for at gøre det nemmere for udviklerne at portere et spil fra Windows til MacOS.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.