Forside * Featured

Microsoft ændrer Windows 11: OneDrive-backups nu tvunget aktiveret uden advarsel

-

I en uventet og kontroversiel ændring har Microsoft fjernet brugernes frihed til at vælge angående OneDrive-backups i Windows 11.

Uden forudgående varsel eller forklaring aktiverer Microsoft nu automatisk funktionen til sikkerhedskopiering af mapper med OneDrive, når man opsætter en ny computer, alt sammen uden at bede om tilladelse.

Annonce:

Når man opsætter en ny Windows-computer, mens man er forbundet til internettet og bruger en Microsoft-konto, vil OneDrive som regel dukke op på skrivebordet. Appen synkroniserer data fra mapper såsom billeder, dokumenter, musik og videoer, hvilket i visse tilfælde kan være nyttigt.

I værste fald kan man dog opleve at opsætte Windows og straks blive mødt med et skrivebord fyldt med filer og mapper, hvilket kan forårsage al slags frustration. Tidligere skulle man eksplicit aktivere automatiske mappebackups, og Microsoft ville jævnligt sende påmindelser om funktionen, hvis den ikke var aktiveret.

Nu ser det imidlertid ud til, at Microsoft har antaget, at alle ønsker OneDrive-backups aktiveret som standard og tvinger funktionen igennem uden undtagelse. Man opdager det måske ikke engang, før man opsætter en ny computer og pludselig ser alle sine gamle filer igen.

Denne ændring har allerede skabt debat blandt brugerne, som føler, at deres ret til at vælge er blevet krænket. Mange udtrykker bekymring over manglen på kontrol og muligheden for uønsket dataoverførsel, især når det kommer til følsomme eller personlige filer. Det er endnu uvist, om Microsoft vil revidere denne beslutning baseret på brugerfeedback.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.