Forside * Nyheder

MobilePay udvider med grænseoverskridende overførsler

-

MobilePay har nu udvidet sine tjenester, så brugerne kan sende penge til venner og familie i Norge og Finland. Denne nye funktion gør det nemmere at overføre penge uden at skulle logge på netbank og indtaste kontonumre.

“Vi lancerer den nye løsning, fordi der er behov for en ultra simpel måde at sende penge mellem mennesker i Norden på. Du behøver kun et telefonnummer på modtageren, som du kender det fra MobilePay i dag,” fortæller Anette Bøje, landechef for Vipps MobilePay i Danmark.

Siden i går har MobilePay informeret deres kunder om muligheden for at sende penge til Norge og Finland. Bøje erkender, at det præcise behov for denne funktion er ukendt, men peger på en betydelig interesse, som blev synlig i forbindelse med fusionen med norske Vipps.

Annonce:

 

Prissætning og omkostninger: For det er ikke gratis

At sende penge via MobilePay i Danmark er gratis, men overførsler til Norge eller Finland vil koste fire procent af valutabeløbet. Dette beløb er udover eventuelle gebyrer, som banken måtte opkræve for brug af kort i udlandet.

“Der er omkostninger ved at sende penge over landegrænser. Men vi har valgt at lave en super konkurrencedygtig pris på de beløb, brugerne typisk sender, og det er 300 kroner per gang,” forklarer Bøje. Det vil fremgå i app’en, hvor meget den enkelte overførsel vil koste afsenderen.

MobilePay-overførsler fungerer som straksoverførsler i banken, hvilket betyder, at pengene registreres hurtigt hos modtageren. Hurtighed og tilgængelighed er ifølge Bøje nøgleelementer ved MobilePay-løsningen.

Næste skridt for MobilePay er at åbne op for betalinger til Sverige og muligheden for at bruge MobilePay til betaling i butikker i Norge inden årets udgang.

“Det her er første step. Vi planlægger at få Sverige med i løbet af få måneder, og så er det planen, at man skal kunne betale i fysiske butikker som tager imod MobilePay eller Vipps på tværs af Norden fremadrettet,” siger Anette Bøje.

Efter fusionen med norske Vipps i 2022 blev alle brugerne i Norden samlet på samme platform og app, som nu har over 11,6 millioner brugere i Danmark, Norge og Finland.

 

Sådan benytter du funktionen:

Du skal indstille et modtager-kort i din MobilePay-app for at kunne modtage penge. Det gør du under Profil > Kort og konti. Her vælger du det kort, der skal være dit modtagende kort.

Når du vil sende penge, foregår det nøjagtigt, som du kender det fra MobilePay: Du taster modtagerens norske eller finske (eller senere også svenske) telefonnummer med landekode, det beløb du vil sende (i modtagerens valuta), og derefter swiper.  Undervejs ser du tydeligt dét beløb, du ved er ved at sende, omregnet i danske kroner.

Når du modtager penge fra udlandet via MobilePay, vil beløbet ofte ankomme på din konto straks. Af tekniske årsager kan der i nogle tilfælde gå et par dage, før beløbet kan ses på din konto

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.