Forside * Featured

NVidia er nu mere værd end Apple

-
Foto: recordere.dk

Nvidia overhaler Apple med en værdi på over 3 billioner dollars (mere end 20 billioner kroner).

Nvidia, en førende producent af computerchips, har overhalet Apple og er nu den næstmest værdifulde børsnoterede virksomhed i verden med en markedsværdi på over 3 billioner dollars. Det skriver BBC.

Dermed sniger AI-selskabet sig lige ind foran Apple, der i et stykke tid har ligget på 2. pladsen over verdens mest værdifulde selskaber. I front er Microsoft med 3,15 billioner dollars i værdi. Så de 3 ligger fortsat tæt.

Annonce:

Virksomhedens aktiekurs steg med mere end 5% onsdag, til over 1.224 dollars per aktie. Denne stigning er en fortsættelse af den hurtige vækst, som begyndte sidste år, ansporet af forventninger om, at Nvidia vil drage stor fordel af en bølge af investeringer i kunstig intelligens (AI).

Nvidias markedsværdi er nu kun overgået af Microsoft, som også er en central aktør i branchen takket være sine investeringer i OpenAI, skaberen af ChatGPT. Nvidia, som blev grundlagt i 1993 og oprindeligt var kendt for at fremstille grafikprocessorer til computerspil, har i de senere år tilføjet funktioner til deres chips, der understøtter maskinlæring.

Nvidias chef, Jensen Huang, har udtalt, at virksomheden er i spidsen for den “næste industrielle revolution”, idet AI-teknologi hurtigt breder sig i erhvervslivet. Nvidia har oplevet eksplosiv vækst med salg på 26 milliarder dollars i de tre måneder frem til den 28. april – mere end tredoblet i forhold til samme periode i 2023 og en stigning på 18% fra de foregående tre måneder.

Optimismen omkring AI har været en af drivkræfterne bag en bredere markedsopsving det seneste år, hvilket har skubbet S&P 500 og Nasdaq i USA til nye rekorder onsdag

Apple, der tidligere på året så ud til at halte bagud på grund af stagnerende salgsvækst, har for nyligt oplevet en stigning i aktiekursen, ansporet af forventninger til, hvordan virksomheden planlægger at integrere AI i sin strategi, som de ventes at fortælle mere om i forbindelse med udviklerkonferencen WWDC der åbner mandag d. 10/6 om aftenen dansk tid.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.