Forside * Nyheder

Udvalg skal sikre fremtidens mediestøtte i Danmark

-

Kulturminister Jakob Engel-Schmidt har annonceret nedsættelsen af et nyt udvalg, der skal vurdere og revidere den nuværende mediestøtte. Mediestøtten i Danmark er i dag primært fokuseret på den trykte presse, men med den stigende digitalisering og globalisering af mediemarkedet er der et akut behov for at gøre støtten mere teknologi- og platformneutral.

Udvalget, som skal ledes af Rasmus Kleis Nielsen, vil arbejde på at sikre, at mediestøtten matcher den hastige udvikling inden for digitale medier og kunstig intelligens. Dette skal sikre, at danske nyhedsmedier kan konkurrere på lige fod med internationale mediegiganter og tech-virksomheder.

Annonce:

“Det er afgørende, at vi støtter vores lokale medier, så de kan stå imod misinformation og fake news med stærkt, kvalitativt indhold. Den nuværende model skal opdateres, så den passer til den digitale tidsalder,” siger kulturministeren i en pressemeddelelse til recordere.dk.

Udvalgets arbejde vil danne grundlag for de politiske overvejelser om mediestøttens fremtid og skal resultere i konkrete anbefalinger inden udgangen af 2025.

Hvad er mediestøtte?

Mediestøtte er en økonomisk støtteordning fra staten til medievirksomheder, primært nyhedsmedier, med det formål at fremme mangfoldighed, kvalitet og uafhængighed i medielandskabet. Denne støtte er vigtig for at sikre, at borgerne har adgang til pålidelige nyheder og informationer, som er afgørende for et velfungerende demokrati. Med udviklingen af nye medieplatforme og teknologier er behovet for en opdateret og mere fleksibel støttemodel blevet tydelig.

 

Formand:

 • Rasmus Kleis Nielsen, dir. Reuters Institute for the Study of Journalism og prof. University of Oxford. Prof. Københavns Universitet pr. 1. oktober 2024.

Medlemmer:

 • Allan Boye Thulstrup, næstformand for Dansk Journalistforbund – Medier & Kommunikation (udpeget af DJ)
 • Anna Bisp Asghari, engagementsdir. Ungdomsbureauet
 • Christina Blaagaard, dir. Teknologiens Mediehus og fmd. Danske Medier (indstillet af Danske Medier)
 • Dicle Duran Nielsen, adm. dir. Danske Medier (indstillet af Danske Medier)
 • Le Gammeltoft, CCO Netcompany
 • Mette Maix, professionelt bestyrelsesmedlem og executive rådgiver
 • Per Lyngby, journalist og fhv. chefredaktør
 • Peter Normann, rådgiver og bestyrelsesmedlem
 • Søren Høgh Ipland, forperson Nye Medier (indstillet af Nye Medier)
 • Ulrik Haagerup, stifter og dir. Constructive Institute
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.