Forside * Featured

YouTube tester den ultimative adblock-killer

-

YouTubes næste skridt kan gøre det næsten umuligt at blokere reklamer i videoerne

YouTubes kamp mod adblockers ser ud til at fortsætte, med test af det som kan være den ultimative adblock-killer. En funktion som i praksis vil gøre det umuligt at slippe for reklamerne.

Annonce:

I stedet for at hoppe til en reklameblok fra en anden server, så tester Google at annoncerne indsættes af samme server som leverer hovedstreamen. På den måde vil det være en uafbrudt stream, hvor det vil være svært for adblockere at detektere hvor reklamerne starter og slutter.

Det er adblocker-firmaet SponsorBlock som fortæller om at YouTube tester de nye muligheder lige nu, og at de vil gøre det umuligt for deres software at genkende reklamerne fra streaminggiganten.

Screenshot fra X

YouTube har i mange år bekæmpet brugen af annonceblokkere, og det med betydelig succes. Virksomhedens bestræbelser førte til nedlæggelsen af YouTube Vanced i 2022, og siden da har de intensiveret deres anstrengelser for at overtale brugere af gratisversionen til at tegne Premium-abonnementer frem for at anvende adblockere.

Imidlertid har fællesskabets forsøg på at undgå disse tiltag modvirket virksomhedens handlinger med ligeså stor kraft, og endelig presset teknologikæmpen til at overveje annonceindsprøjtning på serversiden.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.