Forside * Featured

Dagens agurk: Vær varsom med ChatGPT til ophængning af TV’et :-)

-
AI-genereret billede af ChatGPT

ChatGPT kan vejlede om mange ting, men ikke lige med en illustration af hvordan man hænger sit TV op på væggen

AI-assistenter er blevet populære hjælpere de seneste år. Hjælp til at skrive en tale, lave kodestumper, opsummere en tekst, lave en præsentation og meget mere. Mulighederne er mange, og et af de populære værktøjer er ChatGPT.

Det er dog ikke alt som kommer ud af ChatGPT som er brugbart. Vi bad AI-tjenesten om at lave et billede af hvordan man hænger et fladskærms TV op på væggen.

Annonce:

Her blev ChatGPT Image generator brugt med prompten: “create an image on how to wallmount a flatpanel television”

Det blev til denne step for step guide, hvor man bare skal følge illustrationerne 2 – 2 – 3 – 5 – 6 – 12 – 8 – 7 og 8 (igen). Resultatet er et tv-ophæng der sidder foran skærmen. Det er uvist hvordan TV’et så egentlig sidder fast på væggen 🙂

AI-genereret billede af ChatGPT

Så er ChatGPT bedre til at forklare med tekst hvordan TV’et hænges op, omend det sigter mod amerikanske huse hvor man skal finde væggens bjælker først – med en ‘stud finder’.

 

ChatGPT 4o prompt: “vis mig step for step hvordan jeg monterer et TV på en væg”

At montere et TV på en væg kan være en enkel proces, hvis du følger de rette trin og har de nødvendige værktøjer. Her er en trin-for-trin vejledning til, hvordan du gør det:

Materialer og værktøjer

  • TV-vægbeslag
  • Skruer og bolte (medfølger normalt med beslaget)
  • Boremaskine
  • Vaterpas
  • Målebånd
  • Stud finder (søgedetektor)
  • Skruetrækker
  • Blyant
  • TV (med de korrekte monteringshuller på bagsiden)

Trin-for-trin vejledning

1. Vælg placeringen:
Find det sted på væggen, hvor du vil montere dit TV. Husk at tage højde for synsvinklen og højden i forhold til, hvor du sidder.

2. Find væggens stolper:
Brug en stud finder til at finde de lodrette træstolper bag væggen. Mærk deres placering med en blyant. Det er vigtigt at montere i stolperne for at sikre, at TV’et hænger sikkert.

3. Mål og markér:
Brug målebånd og vaterpas til at markere, hvor vægbeslaget skal sidde. Sørg for, at beslaget er i vater. Lav små blyantsmarkeringer, hvor skruerne skal placeres.

4. Bor pilot huller:
Brug en boremaskine til at bore pilot huller, hvor du har lavet dine blyantsmarkeringer. Disse huller hjælper med at sikre, at skruerne går nemt ind i væggen og stolperne.

5. Monter vægbeslaget:
Hold vægbeslaget op mod væggen og skru det fast med de medfølgende skruer. Brug skruetrækkeren til at sikre, at skruerne sidder godt fast i stolperne.

6. Forbered TV’et:
Monter de tilhørende beslag på bagsiden af TV’et. De fleste TV’er har foruddefinerede monteringshuller. Brug de medfølgende bolte til at sikre beslagene på TV’et.

7. Hæng TV’et på vægbeslaget:
Løft forsigtigt TV’et og hæng det på vægbeslaget. Dette trin kan kræve en ekstra person til at hjælpe med at holde TV’et stabilt, mens du sikrer det på plads.

8. Sikring og justering:
Sørg for, at TV’et er sikkert fastgjort til vægbeslaget. Juster om nødvendigt, så det hænger lige.

9. Tilslut kabler:
Tilslut alle nødvendige kabler (strøm, HDMI, antenne osv.) til TV’et. Sørg for, at kablerne er ordentligt organiseret og ikke hænger løst.

10. Test installationen:
Tænd for TV’et og sørg for, at det fungerer korrekt. Kontroller også, at det hænger stabilt og sikkert på væggen.

Tips
– Vær sikker på, at vægbeslaget passer til dit TV’s størrelse og vægt.
– Brug altid en vaterpas for at sikre, at dit TV hænger lige.
– Hvis du er i tvivl om nogen del af processen, er det en god idé at konsultere en professionel.

Følger du disse trin, skulle du kunne montere dit TV sikkert og korrekt på vægge

Kilde: ChatGPT

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.