Forside * Nyheder

Strejke hos Samsung rammer chipproduktion

-

Samsung Electronics ramt af strejke: Produktionen af microchips påvirkes

Samsung Electronics står overfor produktionsudfordringer, da fagforeningen National Samsung Electronics Union (NSEU) har erklæret strejke nr. 2 og denne gang på ubestemt tid. Det skriver Business Korea.

Annonce:

Beslutningen om en ny strejke kommer ovenpå første strejke i dagene 8. til 10. juli. Samsungs Electronics ledelse har indtil videre afvist forhandling. Der strejkes for en gennemsigtig lønstruktur, højere løn og bedre arbejdsvilkår.

“Vi erklærer en anden generalstrejke for en ubestemt periode efter at have bekræftet ledelsens manglende vilje til at tale med os efter den første generalstrejke”, udtalte NSEU på deres hjemmeside den 10. juli.

Den første strejke havde til formål at forstyrre produktionen på Samsung Electronics’ fabrikker, og 6.540 arbejdere havde tilkendegivet deres deltagelse. Af disse var 5.211 involveret i facilitets-, fremstillings- og udviklingsprocesser, herunder 4.477 arbejdstagere fra fabrikkerne i Giheung, Hwaseong og Pyeongtaek, som har store produktionslinjer for halvledere.

På et resolutionsmøde den første dag af den første strejke meddelte NSEU, at hvis ledelsen ikke kom med et acceptabelt forslag inden den 10. juli, ville de fortsætte strejken på ubestemt tid. Da der ikke skete fremskridt i forhandlingerne, besluttede unionen at iværksætte den anden generalstrejke.

“Jo længere strejken varer, jo større problemer vil ledelsen stå overfor, og de vil til sidst komme til forhandlingsbordet med halen mellem benene,” sagde NSEU. “Vi er sikre på, at vi vil vinde denne kamp.”

Unionen har opstillet retningslinjer for strejken, som inkluderer ingen arbejde indtil fagforeningens ledelse giver instrukser, ingen arbejdsrapportering under strejken og arbejdsrapportering efter løsning af arbejdsstriden.

De kræver også, at ledelsen hæver grundlønnen for alle fagforeningsmedlemmer med 3,5 procent, garanterer en fridag til ære for fagforeningens stiftelse, forbedrer OPI-TAI-systemet og kompenserer medlemmerne for deres økonomiske tab forårsaget af strejken.

Strejken påvirker især produktionen af microchips, som er afgørende for Samsung Electronics’ globale markedsposition.

Fagforeningen NSEU har omkring 30.000 medlemmer, svarende til ca. 24% af Samsung Electronics samlede arbejdsstyrke i hjemlandet Sydkorea.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.