Forside * Featured

Rejsekort ændrer på app-sporing

-
Foto: recordere.dk

Datatilsynet er efter Rejsekort, for at deres app sporer for meget, og nu er der ændringer

For en uge siden valgte Datatilsynet at indlede en undersøgelse af Rejsekort app, for at afgøre om der spores for meget.

“Datatilsynet har tidligere bedt Rejsekort om at besvare nogle overordnede spørgsmål bl.a. om, hvordan rejsekort-appen fungerer, og om de personoplysninger – herunder lokationsdata – som indsamles i appen”, lød det i en udmelding fra Datatilsynet d. 2/7, og de fortsatte:

Annonce:

“På baggrund af de svar, som Datatilsynet har modtaget fra Rejsekort – og på baggrund af sagens karakter i øvrigt – har Datatilsynet nu besluttet at indlede en nærmere undersøgelse og har i den forbindelse bedt Rejsekort om en redegørelse”.

Det ser ud til at det har betydet at de har haft travlt hos Rejsekort med at rette ind, i forhold til hvad deres app sporer og gemmer af lokationsdata, og ikke mindst de data der er personhenførbare.

Nu skriver Rejsekort ud til deres app-brugere at der er ændringer til deres vilkår og privatlivspolitik.

“Rejsekort som app indsamler kun dine lokationsdata, når appen er åben og synlig på din skærm, og mellem check ind og check ud”, lyder det nu fra Rejsekort, som fortsætter:

“Vi har i vilkårene skrevet, at de lokationsdata, der opbevares ved et manglende check ud, anonymiseres efter, at systemet har fastslået din slutdestination på rejsen. Det har i den udvidede gennemgang vist sig ikke at være tilfældet, da de nævnte lokationsdata alene pseudonymiseres, og dermed kan karakterises som personhenførbare”.

De forklarer dette med at det skal minimerer risikoen for snyd.

“Det legitime formål med at lokationsdata ikke bliver anonymiseret, er hensynet til at minimere snyd med brugen af Rejsekort som app samt muligheden for at Rejsekort Kundecenter efterfølgende kan berigtige en kundes rejsehistorik, hvis en rejse er blevet registreret forkert”.

Så der spores fortsat, men kun mens app bruges. De har samtidig valgt at lokationsdata skal gemmes i noget i kortere tid.

“For at give dig som kunde mest mulig tryghed, ændrer vi perioden for opbevaring af disse data fra de nuværende 3 år til 2 måneder, og herefter vil der ske en fuld sletning af de pågældende lokationsdata”.

Denne ændring er ikke ført ud i livet endnu. Brugere af Rejsekort app får besked når de rettelser er gennemført. Så kommer der nye vilkår og privatlivspolitik.

Rejsekort skal overfor Datatilsynet redegøre for deres behandling af persondata, i forbindelse med med app’en, senest 25/7.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.