Forside * Nyheder

Nyt DVD + HD-DVD hybrid format


Memory-Tech blev for nyligt medlem af HD-DVD udvikler gruppen og de er nu kommet frem med en smart idé.  De vil tilbyde filmselskaberne en hybrid DVD skive, der består af et lag, der kan afspilles på alle DVD afspillere, og et lag der kan afspilles på HD-DVD afspillere.


Det almindelige lag kan indeholde 4,7 GB eller nok til en film i rimelig kvalitet uden ekstramateriale og HD-DVD laget kan rumme 15 GB og det er rigeligt til en film i høj opløsning og ekstramateriale.


På den måde behøver filmselskaberne kun at markedsføre en udgave af hver film, men der bliver plads til special udgaver, hvis behovet er der.


 


Forbrugeren vil kunne købe filmen nu og også bruge den senere, når HD-DVD afspillerne bliver udbredte. Det kan være med til at udbrede HD-DVD formatet, da filmene jo kan genbruges og endda i en bedre kvalitet, når man køber den nye afspiller.


 


HD-DVD er en ny høj kvalitets standard for DVD skiver som bliver udviklet i DVD Forum, der repræsenterer over 230 firmaer inden for konsumer elektronik, informations teknologi og film industrien. HD-DVD er baseret på den samme fysiske struktur som de nuværende DVD skiver, og det sikre en bagud kompatibilitet og en lav fremstillingspris.


De første HD-DVD afspillere vil være i butikkerne til næste efterår.


CDRinfo.com

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.