Forside * Nyheder

Telia skyder HDTV i gang


Pressemeddelelse fra Telia


  


Når verdens bedste fodboldspillere til sommer løber på banen til VM i fodbold i Tyskland, vil kabel-tv kunder hos Telia, som nogle af de første, få mulighed for at se kampene i den nye og forbedrede tv-kvalitet HDTV

Annonce:


 


Sammen med en snæver gruppe af danske tv-udbydere har Telia fået adgang til alle DR+TV2’s VM kampe, der vises i det nye digitale format ?high-definition tv? – HDTV. Selskabet har gennem længere tid været i stand til at modtage og fremføre signaler i HD-kvalitet i kabel-tv nettet. Men det er først nu producenterne af de nødvendige dekodere til forbrugerne har meldt sig klar.


 


Telia kan således nu, i samarbejde med en partner, levere en digital HD-dekoder, der er blandt de bedste på markedet. Dermed er selskabet klar til at skyde en helt ny tv-æra i gang.


 


 – Til at starte med vil det nok primært være de mest ivrige fodboldfans og teknik-interesserede, som vil investere i HDTV. Men der hersker ingen tvivl om, at VM i fodbold vil være en begivenhed, der kommer til at åbne kundernes øjne for den nye teknologi, forklarer Jørgen Kristensen, chef for tv og content i Telia Stofa A/S.


 


Som at være der selv


En række af producenterne af tv- og videoudstyr forventer, at HDTV vil revolutionere tv-verdenen i stil med da tv-billedet gik fra sort/hvid til farve.


 


 – Har man investeret i et fladskærms-tv, der er HD-ready, får billedet en hel anden dybde og intensitet med HDTV. Det betyder, at man kan se tv på en meget kort afstand og dermed få en biografagtig oplevelse foran skærmen.


 


I dag er der kun ganske få kanaler i Danmark, der sendes i HD-kvalitet. Men det ser ud til at udviklingen vil gå hurtigt – specielt set i lyset af, at 117.000 hjem i Danmark (ifølge Gallup), nu har fladskærms-tv.


 


 – I takt med udbredelsen af fladskærms-tv oplever vi en stor efterspørgsel på tv sendt i høj teknisk kvalitet. Den efterspørgsel vil vi naturligvis imødekomme. Vi ser VM i fodbold som startskuddet for HDTV i Danmark. Men for at HDTV kan få det helt store folkelige gennembrud, kræver det naturligvis, at der kommer en markant forøgelse af udbuddet af tv-programmer i HD-kvalitet, konstaterer Jørgen Kristensen.


 


For at kunne se VM i fodbold til sommer i HDTV skal man være kabel-tv kunde hos Telia og have en såkaldt StofaXtra tv-pakke, der giver mulighed for at se digitalt tv og nu altså også HDTV.


 


Den officielle hjemmeside om VM

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.