Forside Nyheder

VM i fodbold til danskerne til HDTV

Pressemeddelelse fra DR


DR vil sammen med TV 2 bruge verdensmesterskabet i fodbold som et pilotprojekt til at høste flere erfaringer med HDTV.En række af landets tv-seere vil kunne få billederne fra sommerens fodbold-VM i Tyskland til at stå mere knivskarpt på deres tv-skærme end nogen sinde tidligere.


DR og TV 2, der har rettighederne til at sende de 64 kampe i juni og juli, har besluttet at bruge verdensmesterskabet i fodbold som et pilotprojekt for at høste flere erfaringer med HDTV. Bogstaverne står for High Definition TV, der er kendetegnet ved en ekstra høj billedkvalitet.


“Samtidig ser vi det som en unik mulighed for at være med til at give danskerne en lille forsmag på, hvor fantastisk fodbold kan tage sig ud på tv-skærmen. Vi er ikke i tvivl om, at HDTV kommer til at spille en væsentlig rolle i fremtiden,” siger DRs tv-direktør Lars Grarup.


Kræver HD-parat tv og boks


DR og TV 2 har besluttet at stille HDTV-signalet til rådighed i den høje kvalitet for de distributører, der ønsker at videreformidle det. Det har TDC Kabel TV og Telia/Stofa sagt ja til. For at kunne se de ekstra skarpe billeder vil man dels skulle have en tv-skærm, der er mærket “HD Ready”, ligesom man også skal anskaffe sig en digital HD-boks, som kabel-tv-udbyderne planlægger at tilbyde deres kunder i samme forbindelse.


“HDTV tilbyder en klar forbedring af tv-oplevelsen, og DR er og skal være kendetegnet ved, at vi producerer programmer af høj kvalitet – også teknisk,” siger Lars Grarup.


DR er for øjeblikket ved at udarbejde en egentlig HDTV-strategi, som beskriver, hvordan, hvornår og inden for hvilke områder HDTV skal sendes fra DR. Allerede nu ligger det dog fast, at det især er prestigeprojekter som store nationale begivenheder, sportsbegivenheder, store dramaproduktioner, film eller billeddokumentarer – med andre ord programmer med høj oplevelsesværdi, som DR vil prioritere at fremtidssikre til HDTV.


Første produktion i 1991


At lave HD-produktioner er faktisk noget, DR har haft overvejelser om længe. Tilbage i 1991 blev balletten ?Et folkesagn? med scenografi af Hendes Majestæt Dronning Margrethe lavet i HD, og i 2001 producerede DR filmen om Asta Nielsens liv i HD-formatet.


“Vi har altså været i gang med forberedelserne og pilotprojekterne længe, men det er første gang, signalerne nu skal helt ud til seerne. Vi kan i den kommende periode ikke sende HDTV til alle danskere, men på længere sigt ønsker vi naturligvis også at udsende HDTV-produktioner på vores egne netværk, og vi håber, at politikerne tager højde for dette i den kommende medieaftale,” siger tv-direktør Lars Grarup.


Det første fløjt ved fodbold-VM lyder i München fredag den 9. juni, hvor Tyskland og Costa Rica spiller mod hinanden i åbningskampen. Finalen spilles i Berlin præcis en måned senere.


Kilde:  DR


Den officielle hjemmeside om VM


Følg debatten om HDTV fra DR+TV2 her

Annonce:
Annonce:
Forrige artikelTelia skyder HDTV i gang
Næste artikelArrangement: Selector HD for Superbrugere
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.