Forside * Fokus

Distribuer DVD / recorder rundt i huset


 


Forord


De gamle VHS videoer kunne sende signalet ud på antenne-udgangen. Dette udnyttede mange, til at se VHS i andre rum som soveværelse eller børneværelse.


For at det kunne virke, skulle VHS videoen indsættes som en del af antenne-signalet.


Antenne ind stue video tv  soveværelse  børneværelse


Bagpå VHS videoen kunne man via en lille skrue indstille hvilken kanal den sendte på. F.eks. kanal 38.


 


DVD / recordere


DVD afspillere og recordere har normalt ikke denne mulighed. Så her der to mulige løsninger, et trådløst sæt til overførsel eller en modulator.


Det er muligt at bruge den gamle VHS video som modulator. Forbind en udgang fra DVD’en med en indgang på videoen. Vælg AV-indgangen på videoen, og nu sendes DVD signalet ud på antennen via videoens indbyggede modulator.


Ulempen er, at hvis DVD’en er beskyttet mod kopiering (macrovision) så vil signalet igennem videoen ofte blive ubrugeligt (står og skifter imellem lyst og mørkt billede hele tiden).


En bedre løsning er en ekstern modulator.


 


Ekstern modulatorEksterne modulatorer findes i flere varianter. Her er vist en model med flere indgange, så man kan tilslutte flere enheder. F.eks. DVD-afspiller og en recorder, eller 2 recordere. Via knapperne på fronten vælges den kilde der skal ses i de andre rum.


En ekstern modulator er den mest pålidelige løsning. Der er ingen udfald på billederne. Når det først er etableret, så virker det 100% hele tiden. Der er dog sjældent stereo-lyd i de modulatorer – kun mono.


I denne løsning mangler der mulighed for at styre DVD eller recorder fra de andre rum. Så løsningen kan evt. udbygges med en IR-sender/modtager.


 


IR sender/modtagerDer findes forskellige løsninger, til at overføre et fjernbetjeningssignal trådløst.


Nogle modeller kan kan udbygges med flere sendere, så man f.eks. kan styre enhederne både fra børneværelset og soveværelset. Den viste model her ovenfor er dog kun til brug i et enkelt rum – med mindre man flytter senderen med sig rundt.


Ulempen er at det er en ekstra udgift oveni modulatoren. Fordelen er, at det samlet set bliver en pålidelig og meget fleksibel installation.


Den nemmeste løsning er at investere i en trådløs AV-overførsel.


 


Trådløs AV-overførsel


 


Sådan et sæt kan overføre et videosignal + stereo lyd trådløst den ene vej, og fjernbetjeningssignalerne den anden vej.


Så sæt senderen i stuen og modtageren i værelset. Tilslut DVD til senderen, og tilslut modtageren til en AV indgang på TV’et i værelset. Nu kan du se DVD i værelset, og styre DVD’en med den normale fjernbetjening inde fra værelset.


Denne løsning er klart den nemmeste. Men der kan godt være udfald på forbindelsen, og det er begrænset hvor mange mure den kan sende igennem. Og er det ligefrem en boligblok med armeret beton i væggene, så kan signalet blive dårligt.


 


Overførsel af et komplet antenne signal trådløst


Dette spørgsmål kommer også op med mellemrum. Kan man overføre hele antennesignalet trådløst, fra stue til soveværelse, som alternativ til at trække et antennekabel.


Svaret er: Nej


Man kan overføre en videokanal med et trådløst sæt som det vist her ovenfor. Men ikke alle kanaler på samme tid.


 


Billederne i denne artikel er lånt hos avconnection.dk – tryk på billederne for direkte links til de omtalte produkter.


 


 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.