Forside * Nyheder

Posten dropper tunge pakker til private

 Benyttes Post Danmark, kan private kun sende pakker på op til 20kg og erhverv kan sende pakker op til 30kg.


Hidtil har Post Danmark dog bragt pakker ud til private, selvom de vejede mere end 20kg, men fra nytår er det slut.


Nye regler hos Post Danmark sætter dermed et stop for levering af større fladskærms-tv, surround forstærkere, projektorer og andet der vejer mere end 20kg – hvis modtageren er en privat adresse.


Det er røde smileys fra Arbejdstilsynet, der nu får Post Danmark til at rette ind.


“Der er kommet mere opmærksomhed på arbejdsmiljøloven. Specielt på transportområdet, er der fokus på tunge løft, så vi var i en situation, hvor vi enten skulle afslå tunge pakker helt, eller dirigere dem til udleveringssteder,” siger Post Danmarks salgs- og marketingchef for pakkeområdet, Kurt Madsen til Comon.dk


De tunge pakker kan stadig sendes med Post Danmark, men de bliver ikke omdelt. Istedet skal man selv afhente dem på en pakkecentral, eller få dem sendt til eksempelvis arbejdspladsen.


“Det er skidt for kunderne. Hele ideen med at bestille sine varer på nettet forsvinder, når man skal køre langt for at hente sin pakke,” siger Kim Rand, adm.direktør for Computersalg til Comon.dk


Post Danmark håndterer hvert år 280.000 pakker over 20 kg, heraf vurderes det at ca. 10% har været leveret på private adresser.


 


Kilde: Comon


 


 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.