Forside * Nyheder

Denons highend Blu-ray CD SACD DVD-Audio


Denon DVD-A1UD i sort – Tryk på billedet for et større


 


Her mens vi endnu afventer at highend afspilleren Denon DVD-3800BD kommer på markedet, så har Denon nu annonceret en ny highend afspiller i Japan, der i forhold til markedets øvrige modeller vel nærmest må betegnes som ultra highend.


Denon DVD-A1UD hedder den, og er bygget til at matche highend surround sættet fra Denon, AVP-A1HDA (surround forforstærker) og POA-A1HD (surround effektforstærker). Det er et forstærkersæt der samlet koster tæt ved 100.000 kr.


Det vil også være forkert at kalde Denon DVD-A1UD for en blu-ray afspiller, for det er en highend afspiller til det hele: Blu-ray, SACD, DVD-Audio og CD. Med de mest udsøgte komponenter, og et specialudviklet drev.


Selvom det grænser til blasfemi, på en afspiller af denne kaliber, så har den også SD kortlæser for DivX afspilning.


Blu-ray afspilleren understøtter selvfølgelig alle lydformater incl. Dolby TrueHD og DTS-HD Master Audio, og dette med dekodning via 32bit/192 KHz Audio DACs til 7.1 analog highend audio. Med et frekvensområde ned til 2Hz.  • BD:  2 Hz – 88 KHz  (192 KHz sampling)
  • DVD:   2 Hz – 88 KHz  (192 KHz sampling)
  • SACD:  2Hz – 100 KHz
  • CD:  2Hz – 20KHz
  • DVD-Audio:  2Hz – 20KHz

Og det med et signal-støj niveau op til 125 dB


Der er 2 stk. HDMI udgange, så der er muligt at bruge en HDMI kun til billede og en anden kun til lyd. 1080P/24 afspilning af video mestrer den selvfølgelig også.


Det er en blu-ray BonusView afspiller (blu-ray profile 1.1), som senere opdates via firmware til BD-Live (blu-ray profile 2.0)


I det hele taget ser denne afspiller på papiret egentlig ud som de fleste blu-ray afspillere, måske lige pånær det med SACD og DVD-Audio multikanals lyd. Det er dens performance, der må forventes af være i en klasse for sig.


Prisen er ihvertfald i en klasse for sig. Den lanceres i Japan til en pris på 35.000 kr (omregnet).


 Denon DVD-A1UD bagfra – Tryk på billedet for et større


 Denon DVD-A1UD – Et kig indeni


 Denon DVD-A1UD i sølv – Tryk på billedet for et større


 


Kilde: Denon

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.