Forside * Fokus

Boxer mangler løsning til nuværende TV


 


Det lød ellers så godt, at Boxer ville tilbyde en løsning til eksisterende TV, men løsningen er udeblevet.


Der er tale om det lille modul, der skulle sikre kompatibiliteten med ældre ikke-boxer godkendte TV og recordere. At alle apparater med DVB-T tuner, også ville kunne bruges til at se Boxer.


Den løsning er indtil videre faldet på gulvet.


 


Lidt om teknikken bag


Boxer sender i MPEG-4, men ganske mange af de TV og recordere der er solgt herhjemme med digital DVB-T tuner, kender kun til MPEG-2. Det betyder at de ikke kan bruges til Boxer direkte.


Håbet blev franske Neotion, der havde annonceret et modul, som kunne konvertere MPEG-4 til MPEG-2. På den måde ville mange af de ældre TV og recordere, med MPEG-2 tuner, stadig kunne bruges til Boxer. Kravet var blot et Common Interface (CI-slot) til nævnte CA-modul (CAM) – se billedet th.


Boxer gik derfor også selv ud og annoncerede den mulighed, som løsningen til de “ældre” TV.


Men et er MPEG-4, noget andet er selve lydformatet. Herhjemme har man valgt et lydformat kaldet HE-AAC, et nyere format som har den force at det fylder meget lidt, selv ved flerkanals 5.1 lyd. Og der er brug for hvert et bit, når der skal udsendes 29 kanaler på blot 3 MUX.


Men Neotion modulet understøtter ikke HE-AAC, og i følge Neotion er det ikke lige på trapperne. De afviser ikke, at de engang ude i fremtiden vil tilbyde et modul til MPEG-4/HE-AAC, men der er ingen løfter og ingen tidsplan.


 


 


  


Er ældre modtagere så dømt ude?


Er de ældre modtagere så dømt ude, hvad angår at benytte den interne DVB-T tuner med MPEG-2 til Boxer? 


Ja, det kunne tyde på det.


Altså med mindre der kommer andre fabrikanter på banen. med konkurrerende produkter. Løsninger som Neotions CA-Modul, men med understøttelse af MPEG-4/HE-AAC.


Men Boxer vil stadig kunne ses med en ekstern digital modtager. Altså en settop boks ved siden af TV’et. Og i virkeligheden er den løsning på sigt nok også bedre end MPEG-4 til MPEG-2 konverteren, for kvaliteten er højere ved at undlade konvertering, og der vil være mulighed for HDTV også.


Det er heller ikke nok at TV’et har en MPEG-4 DVB-T tuner, hvis det ikke understøtter HE-AAC lyden. Så gå efter de Boxer godkendte apparater, hvis du har egen antenne eller påtænker at få det, og gerne vil have det hele i samme fjernbetjening.


Boxer tilbyder en modtager, en settop boks, sammen med abonnementet.


 


 


      HDTV    BØRN    HISTORIE


 


Mere end bare Boxer


Selvom du ikke er interesseret i Boxer for nuværende, men blot ønsker DR og TV2, så bør du aligevel overveje den Boxer godkendte modtager.


For Boxer godkendelsen gælder også for MUX2 – det nye kommende public service MUX. MUX2 vil sende DR Børn, DR Historie, DR Update og DR HDTV samt TV fra folketinget.


For at modtage og se MUX2 gælder de samme krav, som for at modtage og se Boxer kanalerne. MUX2 er også MPEG-4 og HE-AAC lyd, eneste undtagelse er at der ikke behøves abonnements-kort så selve Common Interface (slottet til modulerne) kan undværes.


Fra 2012 overgår MUX1 (det med DR1, DR2 og TV 2) også til MPEG-4, og dermed til de samme krav som der er til en Boxer godkendelse i dag. Så Boxer godkendelsen er nøglen, til en bedre “fremtidssikring”.


 


 


   


 


Modtagelse af Boxer


Boxer samt MUX2 (det nye public service MUX) modtages via egen antenne.


Hvis du er på kabel-tv eller satellit, så er der ingen ændringer. Boxer skal ses som en konkurrent til kabel-tv og satellit.


Hvis du hverken ønsker Boxer kanalerne eller MUX2, så er der ingen ændringer.


Nedenfor et skema, som viser lidt om det digitale sendenet, når den øvrige del starter op per 1/11 2009. Altså hvad vi ved indtil nu, for der mangler stadig informationer, eksempelvis om hvilke kanaler Boxer vil tilbyde.


Bemærk at fra d. 1/2 2009 og frem til d. 31/10 2009, vil Boxer dog også ekstraordinært kunne ses i Jylland. Dette med en enkelt pakke med 9 tv-kanaler, som de kalder Boxer Vest (læs mere her). Men dette er et midlertidigt tilbud, selve udvidelsen af det digitale sendenet har først premiere d. 1/11 2009.


 


 


Det digitale sendenet  (per 1/11 2009)MUX1 MUX2 MUX3 MUX4 MUX5
Public Service Public Service Boxer Boxer Boxer
Kanaler: Kanaler: Kanaler:
DR1 DR Børn Boxer forhandler stadig med indholds leverandører. Men vi ved at nedennævnte kanaler kommer, da de allerede nu tilbydes ved Boxers tyvstart i Jyllannd:

TV 2 FILM, TV 2 ZULU, TV 2 Charlie, TV 2 NEWS, Kanal 4, Kanal 5, 6’eren, Discovery og Animal Planet

I alt kommer der 29 kanaler på Boxer
DR2 DR Historie
TV 2 * DR HDTV
Tegnsprog
+ Lokal-TV
DR Update
Folketing
MPEG-2 video
MPEG-2 lyd
MPEG-4 video
HE-AAC lyd
MPEG-4 video
HE-AAC lyd
MPEG-4 video
HE-AAC lyd
MPEG-4 video
HE-AAC lyd
Efter 2012:
MPEG-4 video
HE-AAC lyd

(Ovennævnte krav er en del af Boxer godkendelsen)


* TV 2 hovedkanalen flyttes formentlig til Boxer fra år 2012 grundet brugerbetaling

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.