Forside * Nyheder

HD snart hver mands eje


eASIC frigiver inden længe et mini HD chipset, der kan vise op til 720P.


HD bliver snart hver mands eje, når det amerikanske firma eASIC frigiver deres 720P chipset, der kan sælges til OEM producenter for under 5 USD pr. stk. Chippen hedder eDV9200, og understøtter H.264. Chippen kan afvikle alt fra VGA til 720P i opløsning. Selve funktionaliteten er ikke revolutionerende, men det er prisen. Forestil dig at have en mobiltelefon med indbygget HD chipset, og en mini HDMI udgang. Så kan man for alvor tage sit HD materiale med på ferien.


Nu mangler vi så bare at display producenterne laver en lille HD skærm, og så er vi godt kørende. Men mon ikke 720P på en 3″ skærm er meget lig almindelig VGA opløsning?. Det skal dog blive spændende og se hvilken mobil / gadget producent, der først bider til bollen og implementerer det nye lille vidunder.


Nvidia har også en tilsvarende chip i gang, men prisen skulle der være en del højere.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.