Forside * Nyheder

Storbritanien valgte DVB-T2 til HD


I Storbritanien har de valgt at bygge en del af det digitale sendenet om til DVB-T2, for at skaffe mere plads til HD kanalerne.


Mens vi herhjemme endnu venter på at det bliver d. 1. november, og det digitale sendenet udvides, så har de allerede besluttet næste skridt i Storbritanien. De skifter over til næste standard, som er DVB-T2. I første omgang på de MUX der skal benyttes til HD kanaler.


Så endnu engang fører Storbritanien an, i den digitale udvikling indenfor TV distribution.


 


DVB-T2 giver mere plads


Årsagen til dette valg skal ses i lyset af at DVB-T2 kan overføre 67% flere TV-kanaler. Det betyder at englænderne kan se frem til mere HDTV på det digitale sendenet.


Det betyder dog samtidig, at de engelske forbrugerne endnu engang skal ud og investere i nyt modtage udstyr, for de gamle settop bokse og TV-tunere til DVB-T kan ikke genbruges til DVB-T2.


Skiftet kommer til at ske over det næste år. Allerede i december i år konverteres de første sendere til DVB-T2, og inden udgangen af 2010 sendes HD i Storbritanien ud som DVB-T2 over hele landet.


Herhjemme sukkes også efter mere HDTV på det digitale sendenet, men vi må foreløbig “nøjes” med den éne kanal der blev plads til (DR HD).


 


Se også


Opfølgning på emnet i forummet

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.