Forside * Nyheder

Stort Boxer lysshow i weekenden


 


Syv tårnhøje tv-sendere i Jylland, på Fyn, Sjælland og Bornholm forvandles til farvestrålende lyssøjler.


Fra kl. 18.00 til kl. 23.55 lørdag aften markerer Boxer TV hele Danmarks overgang til det nye digitale tv-signal med et storslået nationalt lysshow. Ved hjælp af kæmpe lyskastere, der hver vejer 200 kilo, oplyser Boxer TV syv tårnhøje tv-master i Jylland, på Fyn, Sjælland og Bornholm med spektakulær lyskunst.


Lysskulpturen, der med sine syv fikspunkter over hele landet vil blive Europas hidtil største, er digitalt synkroniseret, så man ved alle syv tv-master ser præcis de samme farvespil og lysbevægelser udspille sig på nøjagtig samme tid.


  


En fantastisk forvandling


?Det store lysshow vil på digital vis illustrere den fantastiske forvandling, der sker med tv-masterne lørdag nat. Når danskerne vågner søndag morgen, sender masterne digitalt. Så kan man pludselig tage op til 40 kanaler på en almindelig tv-antenne og selv bestemme, hvilke man vil have i sin tv-pakke. Det er en helt ny tv-virkelighed, som vi har bedt en af Danmarks førende lyskunstnere om at visualisere ved hjælp af selve tv-masterne,? siger direktør Steen Ulf Jensen fra Boxer TV.


Kunstneren er Jesper Kongshaug, der er internationalt anerkendt for sin lyskunst. Han har tidligere udført en historisk genskabelse af branden på Koldinghus ved hjælp af lys og røg. Det skete i anledning af 200 års dagen for branden. Kongshaug har også lyssat Øresundsbroen, Kronborg Slot, Højbro Plads og det nye skuespilhus i København, ligesom han har arrangeret belysningen i San Francisco Opera.


  


Lyser tre kilometer op i luften


For at skabe de spektakulære lyseffekter på tv-masterne bruges kraftige computerstyrede lyskastere, som normalt benyttes til store begivenheder i fx Hollywood og Las Vegas, og når NASA?s rumfærge lander. Lysstrålerne er så kraftige, at de lyser tre kilometer op i luften, og så tydelige, at deres imponerende stråler kan ses op til 20 km væk.


?Hvis vejret er med os, vil showet omkring masterne kunne ses langt omkring. Men uanset hvad vil man helt sikkert få den flotteste oplevelse inden for en radius af to-tre kilometer fra masten,? siger Steen Ulf Jensen.


 


Landsdækkende lysskulptur


Fordelt over hele landet vil de følgende master indgå i lysskulpturen, der bliver Europas hidtil største: Nibe-senderen ved Aalborg, Søsterhøj-senderen ved Århus, Varde-senderen, Tommerup-senderen på Fyn, Gladsaxe-senderen i København, Vordingborg-masten på Sydsjælland og Rø-senderen på Bornholm.


 Kilde: Boxer

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.