Forside * Nyheder

B&O klar med ny lydteknologi


 


Bang & Olufsen Adaptive Sound Technology – fra sweet spot til sweet area.


Adaptive Sound Technology er ikke et fysisk produkt. Den er en softwareløsning til et hardwareproblem, og den forvandler musikken i dit hjem til en bedre lydoplevelse.


Teknologien har to primære fordele:  • For det første giver den dig mulighed for at placere dine højttalere, hvor du har lyst, uden at gå på kompromis med lydkvaliteten.
  • For det andet giver den dig mulighed for at flytte lydbilledet inden for højttalernes virkefelt, så du får op til flere lytteområder – f.eks. sofaen i stuen, yndlingsstolen og spisebordet.

Disse lytteområder peger formentlig i vidt forskellige retninger, men lyden lader altid til at være foran lytteren. Dette giver oplevelsen af at befinde sig i et konstant sweet spot.


Adaptive Sound Technology kompenserer for knap så optimale placeringer af højttalere og forbedrer din lydoplevelse ved at flytte lydbilledet med dig rundt i rummet, så du ikke skal sidde ét bestemt sted for at få den optimale lyd. Du får den fulde fleksibilitet med en hvilken som helst aktiv BeoLab højttaler i den aktuelle serie, da den kan tilføjes dit eksisterende musiksystem – og lydoplevelsen bliver kun bedre, jo flere højttalere du tilføjer.


 


Indretningsudfordringen


I almindelige højttaleropsætninger forringes lydoplevelsen, hvis højttaleren og/eller lytteren ikke er placeret optimalt. Det gælder uanset højttalerens kvalitet eller type og rummets fysiske udformning.


Problemet er, at højttalerne i de fleste tilfælde placeres der, hvor de passer bedst ind i indretningen. Derudover er rummets design ikke nødvendigvis egnet til en lydopsætning med ét optimalt sweet spot, eller det kan være, du har et stort rum, hvor du ønsker flere separate steder at nyde din musik eller filmlyd. Sommetider har du måske lyst til at fylde hele rummet med musik, mens du andre gange bare vil indskrænke lyden til ét bestemt sted i rummet.


Adaptive Sound Technology får dine BeoLab højttalere til at producere den lyd, som du normalt ville have hørt, hvis du havde placeret dine højttalere i en akustisk optimal position – uanset hvor de er placeret. Med andre ord kan du helt selv bestemme, hvor du vil placere dine højttalere og den lyd, de producerer, og stadig opleve den detaljerede lyd af samtlige instrumenter i musikken, som kunstneren oprindeligt ønskede, du skulle høre.


 


Eminent lyd med et tryk på en knap


Beo5 fjernbetjeningen giver dig mulighed for at forudindstille forskellige lyttepositioner og skifte imellem dem med et tryk på en knap. På denne måde kan du have én indstilling til filmaftenen på sofaen, en anden til hyggemusikken ved spisebordet og en tredje til intensiv lytning i yndlingsstolen. Uanset hvad du kunne tænke dig, får du lydbilledet lige foran dig i én fortryllende, nærværende og helt unik løsning.


Sidst, men ikke mindst forbedrer Adaptive Sound Technology din lydoplevelse yderligere ved at sende lydsignalet til alle de højttalere, der indgår i din opsætning, uanset om signalet er i mono, stereo eller surround sound. Resultatet er, at selv en halvdårlig optagelse lyder fantastisk, hvis den bliver afspillet gennem syv højttalere, der arbejder sammen.


Adaptive Sound Technology bliver introduceret i plasmafjernsynet BeoVision 4 og i alle BeoSystem 3 baserede videoprodukter, såsom BeoVision 9 og BeoVision 7-serien.


 


Kilde: B&O pressemøde

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.