Forside * Nyheder

Forhandlere skulle oplyse om MPEG-2/4


Nye afgørelser i forbrugerklagenævnet. Tv-forhandlere havde pligt til at oplyse om overgangen til MPEG-4.


Forbrugerklagenævnet har netop truffet afgørelse i tre nye sager, hvor forbrugere har klaget over mangelfuld rådgivning i forbindelse med køb af et MPEG2 tv.


Afgørelserne fastslår, at:  • Tv-forhandlerne var forpligtet til loyalt at oplyse forbrugerne om, at et MPEG2 tv skal udskiftes eller suppleres med en digital modtagerboks, når tv-signalet overgår til MPEG4.
  • Denne loyale oplysningspligt gælder fra november 2007.

Flertallet i forbrugerklagenævnet lagde vægt på, at:  • Brancheforum Digitale Medier i november 2007 udgav en informationsfolder om digitalt tv, som blev udsendt sammen med branchemagasinet om forbrugerelektronik ?DIGITALT?, og som blandt andre har radio-, tv-, foto-, it-, og computerforhandlere og deres ansatte som målgruppe.
  • Beslutningen om overgangen til MPEG 4 signalet var kendt i fagkredse og blev i efteråret 2007 omtalt i flere medier.
  • Brancheforum Digitale Medier i september 2007 lancerede informationsportalen digitalisering.dk.

 


Ikke enighed i nævnet


Flertallet bag afgørelsen bestod af nævnsformanden samt to repræsentanter for forbrugerne. Mindretallet bestående af to repræsentanter for erhvervssiden var uenige i denne afgørelse og stemte i mod.


 


Kilde: Forbrugerstyrelsen

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.