Forside * Nyheder

Gadgetanmeldelse: EyeTV DTT Deluxe


 


EyeTV er en usædvanelig lille tv-tuner til Mac eller PC (Windows 7).


Savner du at kunne se tv på  din computer og gider du ikke betale for diverse internet-kanaler, bør du tage et kig på Elgatos EyeTV DTT Deluxe ? i hvert fald hvis du holder af at rejse til udlandet. Kort fortalt har vi at gøre med en lille USB DVB-T tuner, altså en digital tv-tuner til Pc og Mac. Herligheden fylder ikke meget mere end spidsen af en finger og napper stadig alle de digitale kanaler der svæver rundt i æteren ? vel at mærke de gratis kanaler (og dem er der desværre ikke så mange af i Danmark endnu)


EyeTV er som nævnt kompatibel både med Mac og Pc, men der er himmelvid forskel på de to produkter. Mac-produktet kører smukt, logisk og enkelt, hvorimod pc-produktet er noget mere skrabet og ordinært. Til windows kører programmet TerraTec Home Cinema og det kan desværre ikke nær så meget lir som Mac-versionen.


Jeg har kigget på begge versioner og især mac-udgaven byder på en meget intuitiv brugerflade, hvor du let kan surfe mellem kanaler, besøge tv-guider og starte optagelser samtidig med at billedkvaliteten er glimrende. EyeTV viser uden problemer HD i både 720p og 1080i og endelig kan macfolket snuppet optagelserne med på deres iPod.


Alt dette får du ikke med Pc-udgaven, hvor du må nøjes med muligheden for at suge tv-kanaler ned på computeren, ligesom du kan optage det du ser.


  


Kvaliteten af antennesignalet er naturligvis meget vigtigt, hvis du skal have noget ud af produktet. Der medfølger en lille teleskopantenne og en adapter til antennestikket. Det sidste fungerer bedst, men antennen er faktisk udmærket når du er på farten.


Har du mac kan du for 30 kroner hente EyeTV-softwaren til iPhone og iPod Touch fra App Store. Dette giver dig en del lækre muligheder. Har du f.eks din Mac stående tændt derhjemme, kan du få alle dine kanaler streamet til din iPhone, så længe der er en Wi-Fi-forbindelse i nærheden. Ret blæret egentlig. Du kan selvfølgelig også streame tidligere optagede programmer, ligesom du, via tv-guiden kan bede computeren derhjemme starte optagelser.


Alt dette er jo ret genialt, men der er desværre en bagside af medaljen. EyeTV kan nemlig ikke modtage kodede kanaler, hvilket betyder, at du må nøjes med de otte gratis kanaler der er tilgængelige herhjemme lige pt, herunder DR og TV2 (TV2 kunne jeg i øvrigt ikke finde på pc´en).


Skal du ud at rejse er EyeTV dog sjovt at tage med som underholdning på hotelværelset. Prisen på EyeTV er fornuftig og især Mac-brugere får et fedt produkt.  De fede funktioner kommer dog i øjeblikket til kort overfor det meget begrænsede kanaludvalg. Lad os håbe at Danmark snart kommer op på beatet og giver os nogle flere gratis kanaler til computeren.


 


Lidt til talknuseren


Operativsystemer: Apple Mac OS X, Windows 7, XP, Vista
Tv-standard: DVB-T
Dimensioner: 16 x 38 x 8 mm, 3 gram
Pris: 700-800 kroner.


 


Video


Indtil vi (low5.dk, red) kommer ordentligt op at køre med vores LowFiveTV lader vi vores venner på Geekanoids præsentere dette lille videoreview. 


Anmeldelsen udgives i samarbejde med www.low5.dk


 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.