Forside * Nyheder

Dansk lyd i ny VW Touareg


 


I anden generation af VW?s populære Touareg finder man lyd fra danske Dynaudio.


Hos Dynaudio udvikler og tuner man lyden på de nye bilmodeller, lang tid før bilerne er kendt i offentligheden.


Det foregår i et specialdesignet og alarmsikret rum i Dynaudios udviklingsafdeling, hvor kun meget få personer har adgang. Her bringes og hentes bilerne i beskyttende mørke om aftenen. Dernæst udvikler og producerer man højttalerenheder, som fungere optimalt i den akustik, som er i den specifikke model.


Efterfølgende bliver lyden så fintunet af ?de gyldne ører?, som bl.a. har været med til at skabe nogle af de højt respekterede hi-fihøjttalere i verden. Det er egentlig teknikker og teknologier, som er uhørte i bilbranchen, når der skal laves lydsystemer til biler. For Dynaudios tilgang til lydsystemer er besværlig, omkostningsfyldt og perfektionistisk.


Men resultatet er, at den præcise og intense lydgengivelse giver næsten samme oplevelse, som hvis kunstneren selv sad med på passagersædet.  


Anlægget


I VW Touareg består anlægget af 12 højttalerenheder, integreret i det luksuriøse interiør, sammen med en digitalforstærker på 650 ægte hi-fi-watt.


Til den forreste del er udviklet et 3-vejs-system, med en basenhed, en mellemtoneenhed og en diskant i hver fordør. I instrumentbordet sidder en dedikeret 2-vejs centerhøjttaler. I alt otte højttalere til bilens fører og forsædepassager.


I hver bagdør sidder et 2-vejs-system, herunder en diskant og en bas- / mellemtone-enhed.


Der er fire subwoofere. Dette multi-subwoofer arrangement gengiver stram og dynamisk bas gennem de fire basenheder placeret i dørene. Dette arrangement undgår ulineær basgengivelse, som er typisk for mange lydsystemer med én subwoofer.


En anden teknologi, der gør, at man kan opleve en ensartet og perfekt gengivelse på alle siddepladserne, er med den nye integrerede centerhøjttaler. Den dedikerede centerhøjttaler er placeret i midten af instrumentbrættet og består af et 2-vejs-system. Det sikrer en meget jævn klangbalance i bilens interiør.


En 12 kanals digitalforstærker på i alt 650 watt fuldender systemet. Hver enkelt højttalerenhed får dermed sin helt egen forstærkerkanal, som yderligere bliver optimeret med brug af DSP-teknologi. Dermed kan man få de i forvejen fornemme enheder til at yde det optimale. Denne forstærker kan levere en ren, klar og dynamisk lyd under alle lydstyrker.


Alt i alt et lydsystem der giver den mest dynamiske og naturlige musikgengivelse endnu oplevet i en SUV.


“Det er ganske enkelt fascinerende og uhørt, hvordan vi har fået højttalerteknologi fra hi-fi højttalere, som koster helt op imod 650.000 kr.”, ned i en Touareg. Det kan i hvert fald høres, uddyber Morten Nielsen, Salgschef for Dynaudio.


 


Få dit eget DynAudio system i bilen.


Selv om du ikke ejer en Touareg-model, kan du blive ejer af en bil med Dynaudios unikke lydsystem. Carsound.dk, der er forhandler af Dynaudios bilstereo-produkter til eftermontering, kan montere et skræddersyet lydsystem i en hvilken som helst bilmodel.


 


Kilde: DynAudio

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.