Forside * Nyheder

Sonus Faber Fenice – 1 million kroner

 

Ved et stilfuldt arrangement i Venedig’s flotte teater Palazzo Grassi har Sonus Faber netop præsenteret sin hidtil største højttaler.

Fenice er 171 cm høj og vejer hele 305 kg pr. højttaler.

Italienerne har ikke sparet på kronerne med udviklingen af Fenice, som er det italienske ord for Fugl Føniks. Top og bund er lavet af massivt aluminium, hvilket hedder noget så poetisk som animata legata på italiensk, en masse som er beregnet til at absorbere kabinettets dybeste frekvenser.

De to aluminiumsstykker er forbundet med en lodret stålaksel, som virker på samme måde som skyskrabere konstrueres, da den svinger i modfase. Kontravægten bevæger sig således i overensstemmelse med vibrationerne, blot modsat.

Hver højttaler har syv enheder, den mest iøjnefaldende er en 15″ bas i siden, som når ned til 20 Hz. Seriøs dybbas, med andre ord.

På forsiden af den læderbeklædte frontbaffel, er der monteret to styk 10″ basser og ovenover dem et modul med en 6,5″ mellemtone og en 1″ ring-radiator diskant som strækker sig op til 35.000 Hz.

Fenice har endvidere to elementer på bagsiden. Sonus Faber kalder designet for Sound Field Shaper og de to elementer – en 4,5″ mellemtone og en diskant – er styret af Sound Field Shaper kontrollen, så man kan regulere effekten.

Det er muligt at finjustere azimuth, vægten mellem højre og venstre. Der er indstillinger for dybde og højde i lydbilledet.

Diskanten på fronten er en hybridløsning bestående af en Neodym/Samarium-kobolt ringradiator som er forbundet til frontbaflen med et viskosekammer og en mekanisk antiresonator.

Mellemtonen har membran af forskellige træfibre med 1,5″ svingspole og massiv magnet.

De to 10″ basser har en sandwichmembran, hvor en kerne af et stift skummateriale er belagt med et lag af papirfibre. Begge med 3″ svingspoler.

Den store sidemonterede 15″ bas er også baseret på en sandwichkonstruktion, hvor kulstof i nanostørrelse er belagt på en kerne af skum. Svingspolen er 4″. Alt er dæmpet til at opføre sig optimalt ved høj lydstyrke.

Delefilteret er baseret på de bedste komponenter, der kan købes for penge, f.eks. Mundorf kondensatorer af guld og sølv samt Jantzen spoler.

Et sæt Sonus Faber Fenice koster 140.000 euro (godt og vel 1 million danske koner) og vil blot blive produceret i 30 sæt.


Kilde: Pressemeddelse fra High Performance Audio


 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.