Forside * Nyheder

Billigere elektronik på vej


 


Ny afgørelse går EU imod, og det kan betyde billigere forbrugerelektronik allerede fra næste år.


Det er Verdenshandelsorganisationen der har underkendt EU’s told på udvalgte elektronik produkter, og det betyder sandsynligvis at der er pæne prisfald i vente på de varegrupper. Det skriver business.dk.


Det er USA, Japan og Taiwan der har klaget over den særlige EU-told, og nu fået medhold.  Afgørelsen får indflydelse på en række produkter som fladskærme til computere, printere med kopi-funktion og settopbokse til satellit- og kabel-tv.


Den særlige EU-told er på 14%, men hvis den forsvinder kan besparelsen ude i detail-ledet (butikkerne) blive noget højere.


“Det kan godt blive nogle rimeligt pæne prisnedslag, som man kan give kunderne”, vurderer chefkonsulent i Dansk Erhverv, Kristoffer Klebak overfor business.dk


Kristoffer Klebak mener samtidig at dommen er i Danmarks interesse, selvom vi er med i EU, for det er vigtigt med adgang til billige elektronik og IT-produkter i et højteknologisk samfund.


Han understreger dog samtidig at EU næsten helt sikkert vil anke afgørelsen, som indtil videre ligger som en 444 sider fortrolig rapport.


“Men normalt omstødes den slags beslutninger ikke, så en appel vil blot betyde en udskydelse og ikke ændre meget på resultatet,” spår chefkonsulenten overfor business.dk


EU har en måneds betænkningstid. Så forvent ikke billigere julegaver allerede i år. Men tvinges tolden væk, vil vi se det slå igennem på priserne i de berørte varegrupper allerede fra næste år.


 


Kilde: business.dk

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.