Forside * Nyheder

Blockbuster tæt på betalingsstandsning


Den store amerikanske kæde af video udlejning er tæt på et kollaps.


Seneste status kommer fra den store anerkendte avis LA Times, der kan fortælle at Blockbuster nu planlægger at indgive begæring om betalingsstandsning i midten af september.


De håber i den forbindelse at kunne opnå beskyttelse efter “Chapter 11” i den amerkanske lovgivning, som åbner mulighed for at reorganisere firmaet beskyttet fra kreditorene. Gælden er nu oppe på 5,4 mia. kroner, og alene seneste kvartal tabte kæden 400 mio. kroner. I samme periode er omsætningen faldet med 20%.


Det amerikanske marked er skiftet fra udlejning i centrale butikker, til nu mere at være udlejning fra supermarkeder, automater og postordre som konkurrenten RedBox har succes med. Samt video-on-demand, filmleje via nettet. Tjenster som Netflix, hvor der kan lejes film direkte fra TV eller settop boks, har vundet frem på det amerikanske marked.


 


Møder med filmindustrien


I sidste uge rejste Blockbuster bossen Jim Keyes rundt i Los Angeles, for individuelle møder med de store filmstudier.


Studier som 20th Century Fox, Paramount Pictures, Sony Pictures, Universal Pictures, Walt Disney Studios og Warner Bros. tages med på råd. Det er også i deres interesse, at markedet for filmudlejning holdes i gang.


Det vurderes at studierne støtter op om en reorganisering af Blockbuster, som en konkurrent til Netflix og Redbox. Ikke mindst fordi USA’s 2. største videoudlejning Movie Gallery Inc. bukkede under i april måned. Movie Gallery var moderselskabet bag Hollywood Video butikkerne.


 


Blockbuster Danmark ikke direkte berørt


Blockbuster i Danmark er ejet af den amerikanske kæde, men som et selvstændigt juridisk selskab der kører med overskud. Det er derfor forventningen at en eventuel konkurs ikke direkte berører de danske Blockbuster butikker.


Men Blockbuster har et “Til Salg” skilt på flere af sine europæriske aktiviteter. Butikkerne i Irland er solgt, mens butikkerne i Danmark, Storbritanien, Italien og Spanien fortsat er til salg.


 


Kilder: LA Times, Reuters og business.dk

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.