Forside * Nyheder

Canon introducerer PowerShot SX130 IS


Canon introducerer PowerShot SX130 IS.


Med lanceringen af PowerShot SX130 IS er Canon klar med et super-zoom kamera med en brændvidde, der spænder lige fra 28 mm. vidvinkel til intet mindre end 336 mm. tele. Med 12x optisk zoom samt muligheden for ligeledes at optage videoklip i HD-kvalitet er der med andre ord tale om et multifunktionskamera, hvor brugeren samtidig kan vælge mellem automatik og fuld, manuel kontrol.


Dermed er der både funktionsmæssigt og ikke mindst brugermæssigt tale om et kamera, der henvender sig til hele familien, uanset hvilke forudsætninger, man har for at fotografere og uanset om, der skal optages stilbilleder eller videoklip. Brugeren vælger altså selv, om han eller hun vil benytte sig af de mange intelligente funktioner eller foretage alle indstillinger selv.


PowerShot SX130 IS , som afløser forgængeren SX120 IS, er kompakt og dermed nemt at tage med til enhver begivenhed, hvor gode motiver byder sig til – uanset om de er langt væk eller tæt på. Opløsningen i sensoren er på 12,1 megapixel, og derudover rummer kameraet en DIGIC 4 processor, som også findes i Canons nyeste DSLR-kameraer og dermed er garant for optimal kvalitet.


Større blændespænd at arbejde med
Med Canons integrerede, optiske billedstabilisator, der giver op til 3 blændestop mere at arbejde med, er det lettere end nogensinde før at optage gode billeder selv under dårlige lysforhold, lige som det er nemmere at undgå slør og uskarpe billeder på grund af rystelser, når der arbejdes med zoomen.


On-screen tips og tricks på den store 3? LCD-skærm med en opløsning på 230.000 pixels gør det enkelt at navigere gennem det forbedrede menusystem og dermed komponere perfekte billeder. Skærmen kan betragtes selv helt ude fra siderne, hvilket både gør det nemt at vise sine billeder til andre, f.eks. en hel gruppe af mennesker, og optage i skæve vinkler, f.eks. i frøperspektiv.


PowerShot SX130 IS understøtter endvidere optagelse af videoklip i 720p, endda med stereolyd. Objektivets zoommotor er særdeles lydsvag, hvilket gør det muligt at arbejde i hele det imponerende zoomområde uden generende lydinterferens, og selv ved optagelse af videoklip er der mulighed kontinuerlig autofokus.Manuel kontrol eller fuldautomatik
Som nævnt kan brugeren selv vælge mellem at benytte sig af fuldautomatikken i PowerShot SX130 IS eller vælge selv at indstille f.eks. lukkerhastighed og blænde og dermed udfolde sin egen kreativitet fuldt ud.


Blandt de fuldautomatiske funktioner kan blandt andre nævnes ?Easy Mode? der faktisk gør PowerShot SX130 IS til et point-and-shoot kamera, hvor de fleste knapper og ikoner er deaktiveret, så brugeren blot skal komponere billedet og trykke på udløserknappen.


Desuden kan nævnes funktionen ?Smart Auto with Scene Detection?, der alt efter motivtype automatisk indstiller kameraet optimalt ud fra 28 mulige variabler. Desuden skal nævnes Smart Flash Exposure, der kontrollerer, at flashudladningen er korrekt alt efter omgivelserne og motivets karakter.


Mange kreative funktioner
Af andre funktioner kan nævnes Servo AF og Servo AE, der automatisk justerer fokus og eksponering ved motiver i bevægelse, samt ?Smart Shutter with Face Detection?, hvilket vil sige, at kameraet f.eks. kan indstilles til at tage eksponere billedet, når personerne i et motiv smiler. Med ?Blink Detection? undgås personer med lukkede øjne.


På den kreative side kan nævnes fiskeøjeeffekt, der giver ultravidvinkel og miniatureeffekt, som får objekter i motivet til at ligne minaturemodeller samt funktionerne ?Super Vivid?, der giver øget booster farvemætning, og ?Poster?, der tilføjer en retroeffekt.


PowerShot SX 130IS understøtter SDXC-hukommelseskort med en kapacitet på op til 2 TB, og ved køb får brugeren adgang til Canon iMAGE GATEWAY med ret til at uploade op til 2 GB materiale i form af såvel stillbilleder som videoklip.


Den vejledende udsalgspris for PowerShot SX 130IS er kr. 1.799 inkl. moms.


Kilde: Pressemeddelse Canon Danmark

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.