Forside * Fokus

Genbrug silica poserne


Gem de små silica gel poser når du har handlet ny elektronik. De kan gøre nytte senere.


Nede i embalagen til elektronikproduktet møder vi ofte de små poser med silica gel. Påtrykt advarsler om ikke at spise dem, og at de bør kasseres tørt, virker det ikke som noget man ligefrem bør gemme på.


Men der er flere gode grunde til at gemme de små poser. Deres funktion er nemlig at holde fugten væk. De silica kugler som er inde i poserne suger fugt til sig, og derfor lægger fabrikanten poserne med i embalagen til elektronikprodukterne. Skulle der komme små mængder fugt og kondens under transporten, kan poserne redde apparatet da fugt og elektronik ikke er de bedste venner.


Men de kan derfor også bruges senere.


Har mobiltelefonen været med ude regnen og blevet lidt for våd, så tag batteriet ud og pak den ind i de små silica poser natten over. Læg en silica pose eller to i værktøjskassen, for at undgå at værktøjet ruster.


Ude i bilen kan de afhjælpe fugt på ruden, læg en pose eller to nederst ved forruden. Samme trick kan bruges i hjemmet, hvor de kan placeres i vindueskarmene.


Når silica kuglerne har fået for meget fugt, så taber de deres virkning. Men de kan tørres i ovnen. I følge ehow.com skal de blot have et kvarter i ovnen ved 176-200 grader, så er de klar til brug igen.


Silica poser kan dog også købes nye i løs vægt på nettet. Eksempelvis i butikker med foto udstyr.


Men pas på børn og kæledyr. Indholdet er giftigt at spise.


 


Kilde: kk.no

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.