Forside * Nyheder

Plasma pioner kæmper for at bringe energiforbruget ned.


Dr. Larry Weber, foto: Gizmodo.com


Kampen fortsætter.


Dr. Larry Weber har nu sat som mål at få Plasma skærme til at bruge mindre strøm end LCD.


Den karismatiske videnskabsmand arbejder på at få plasma TV’s energiforbrug ned , og han gør det hjemme i sin garage. Sammen med en gruppe studerende, forsøger han at reducere strømforbruget til et niveau, der er 20 gange lavere end i dag.


Ideen er at få løst problemet inden for et til to år, fortæller Web, der iøvrigt er i Consumer Electronics Association’s Hall of Fame.


– Der er ingen grundlæggende årsag hvorfor vi ikke kunne gøre dette. Det handler alt sammen om at løse tekniske problemer, men de er økonomisk overkommelige” fortæller Weber til Dvice.


Som studerende i 60’erne, arbejdede Weber med Donald Blitzer og Gene Slottow ved Illinois University. Deres forskning førte til den oprindelige plasma-skærm teknologi. Så hvem skulle være bedre til at løse problemet ?


Hvis Larry Weber lykkes med sit nuværende projekt, vil plasma skærmen let kunne konkurrere mod LCD-skærmene. Ifølge Weber, kunne hans plasma-teknologi reducere energiforbruget op til 20 gange.


Der er ingen tidsramme for, hvornår det vil være muligt, men understreger, at det handler om “, når” snarere end “hvis”.


Mange arbejder på dette, men ikke som jeg!, slutter Dr. Weber.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.