Forside Nyheder

TEST: Sonos PLAY:5

Denne udgave af PLAY:5 er udgået.

Annonce:

Læs anmeldelsen af den nye Sonos PLAY:5 her.

 

Sonos PLAY:5

Amerikanske Sonos er markedsleder hvad angår trådløs musik i hjemmet. Vi har testet deres alt-i-et-anlæg; Sonos PLAY:5.

Vil du befri musiksamlingen fra harddisken, streame netradio, gøre brug af webtjenester og udnytte resultatet af den digitale musikrevolution, så er det svært at komme udenom amerikanske Sonos.

Firmaet laver nogle af de mest brugervenlige og avancerede musikanlæg, hvor fokus er på at lade dig afspille alverdens musik på alverdens måder – og så endda med så meget fleksibilitet, at du kan styre musiksamlingen individuelt i alle husets rum.

Indtil nu ha fokus været på firmaets ZonePlayer-produkter, der lader dig streame musikken trådløst rundt i hyblen og lader dig bruge dine egne højttalere. Sonos PLAY:5 er deres alt-i-et anlæg, med integrerede højttalere. Vi har leget lidt med to eksemplarer i et par uger.

Det er så dejlig nemt

Sonos PLAY:5 er kompakt og veldesignet, og vil passe fint ind i langt de fleste hjem (Ja, amerikanerne kan også designe forbrugerelektronik). Enheden har indbygget forstærker, fem højttaler-enheder og den trådløse teknologi, der gør det muligt at streame musik fra dine hjemmecomputere, en NAS eller streamet indhold fra nettet.

Opsætningen er utrolig brugervenlig og vil næppe være et problem for den typiske bruger af Recordere.dk. I bund og grund skal du blot smække den medfølgende cd i en computer, følge vejledningen og undervejs holde to knapper nede på Sonos PLAY:5. Vi havde de to enheder klar og parat til at spille på 10-15 minutter.

Har du allerede et Sonos-anlæg i hjemmet, så er det en smal sag at integrere PLAY:5i din opsætning, men begynder du fra bunden, så skal mindst én af dine Sonos-enheder forbindes til dit hjemmenetværk med en kablet netværksforbindelse. Er det ikke muligt, eller gider du ikke lade dig begrænse, så kan du smide 800 kroner efter ZoneBridge BR100, der fungerer som bindeled mellem dit eksisterende hjemmenetværk og det trådløse netværk, som Sonos-enhederne bruger til kommunikere med hinanden. Har du et stort hjem, så kan BR100 også bruges som en mellemstation, der opfanger og videresender det trådløse signal.

I vores situation skulle begge PLAY:5-enheder stå steder, hvor der ikke var kablet forbindelse, så vi koblede ZoneBridge BR100 på internetrouteren. To minutter og et tryk på boksens eneste knap var alt, hvad der skulle til. Herligt!

Styr musikken fra din iPhone, iPod eller iPad

Sonos-softwaren til Windows eller Mac lader dig styre afspilning af hele din musiksamling, netradioer og diverse onlinetjenester. Programmet er velfungerende og overskueligt, og det er nemt at styre de forskellige enheder. Gider du ikke side foran din computer og styre musikafspilningen? Heller ikke os, så derfor brugte vi den fremragende Sonos-app til iPhone, iPod Touch og iPad.

Sonos har endnu ikke udviklet en app til Android, men du kan hente en tredjepartsapplikation i Android Marked, Andronos, der fungerer ganske udmærket.

Hvordan lyder Sonos PLAY:5, spørger du sikkert lidt utålmodigt. Overraskende godt er svaret. Bevares, der findes bedre lydanlæg derude, og ikke mindst til prisen på 3.000 kroner, men de to mellemtone-enheder, diskanter og den 3,5-tommer store woofer er faktisk i stand til at spille et mellemstort rum op med god balance, fin detaljegrad og en tilpas potent bas, der godt nok ikke ryster sofaen, men som formår at give en god bund til din musik.

God, men halvpebret løsning

Stereooplevelsen er ikke fantastisk, især ikke hvis du bevæger dig længere væk end halvanden til to meter, men er det virkelig vigtigt for dig, så skal du nok kigge andetsteds end Sonos til at begynde med. Du kan dog købe to PLAY:5-enheder og lade den ene fungere som venstre kanal, mens den anden spiller højre kanal.  Det er dog en dyr og lidt fråset løsning.

Sonos PLAY:5har også minijack-indgang på bagsiden, så du kan få lyd ud af en musikmobil eller dvd-afspiller. Vil du streame lyd trådløst fra din iPhone eller iPod, skal du investere i Sonos WD100 iPod-dock til 900 kroner.

Du kan helt sikkert få bedre lyd ud af dit Sonos-anlæg ved at købe en ZonePlayer og tilslutte nogle kvalitetshøjttalere, men PLAY:5er bare så dejlig kompakt, veldesignet og nem at passe ind i eksempelvis soveværelset, køkkenet eller hjemmekontoret. Prisen er nok lidt i overkanten, men på den anden side, så får du hvad du betaler for, ikke mindst hvad angår fleksibilitet, opsætningsmuligheder og brugervenlighed.

Du kan læse mere om Sonos PLAY:5og se specifikationer på Sonos’ webside her!

Sonos ZonePlayer PLAY:5koster kr. 2.999,-  (Nov. 2010)

 

 


Sonos Zoneplayer PLAY:5 “exploded view”. Et kig ind bag facaden.

 

Denne udgave af PLAY:5 er udgået.

Læs anmeldelsen af den nye Sonos PLAY:5 her.

Annonce:
Forrige artikelHD lærreder til projektoren
Næste artikelIndbrud hos Neverboot
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.