Forside * Nyheder

Snart kommer Ultra HDTV


På IFA udstillingen viste Sharp en fladskærm frem med UHDTV opløsning.


 


Vi er ved at vænne os til flere og flere HDTV kanaler, men start kommer Ultra HDTV med op 36 gange højere opløsning.


Der kommer flere og flere HDTV kanaler, og fra nytår kommer også DR1 og TV 2 i HD. Men allerede nu arbejder industrien for endnu højere opløsninger.


Et typisk HD-signal til TV er enten 720P eller 1080i, på Blu-ray op til 1080P. Ultra HD, eller UHDTV som det kaldes, er op til 36 gange højere opløsning end 720P. UHDTV har en opløsning på 7.680 gange 4.320 pixels. Formatet er dog ikke tænkt til hjemmebrug endnu, men derimod til transmissioner til storskærme o.lign.


BFE (Brancheforeningen Elektronik) skriver i deres nyhedsmail DIGImail, at det europæiske TV-broadcastere mødes i EBU (European Broadcasting Union) her til november, for at drøfte den ny standard. Målet er at OL i London i 2012 skal sende begivenheder i UHDTV til storskærme verden over.


UHDTV er ikke kun bedre billede. Med sådan et signal følger op til 24 lydkanaler, så det er muligt at transmitere en hel koncert med mange separate lydkilder.


Lige nu virker det dog rigeligt med almindelig HD på stuealteret i hjemmet. Men hvem ved, i fremtiden har vi måske TV-signalerne vist på hele vægpartier, og så vil højere opløsninger også komme til gavn her.


 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.