Forside Nyheder

Panasonic skærer i plasma produktion


 


Panasonic neddrosler TV produktionen, og det får bl.a. betydning for egen produktion af plasma displays.


Efter 3 år med med underskud i TV-divisionen er Panasonic klar til at slanke deres egen-produktion af TV displays.


Det japanske finansmagasin Nikkei skriver i dag at Panasonic vil lukke deres nyeste og mest moderne plasma fabrik med udgangen af indeværende regnskabsår. Samtidig vil de forsøge at afsætte en af LCD fabrikkerne. I alt står 1000 medarbejdere til at få en fyreseddel.


Panasonic vil allerede fra næste år satse mere på større LCD TV, af den type med LED bagbelysning. Men fremover skal flere paneler – displays – hentes udefra ligesom en del af selve samlearbejdet outsources. 
Amagasaki No. 3 i forgrunden lukkes. I baggrunden Amagasaki No. 1 og 2.


Plasma fabrikken der står foran lukning er Amagasaki No.3, en fabrik som Panasonic færdigjorde for under 2 år siden, for at kunne følge med efterspørgslen dengang.


Der er dog endnu intet som indikerer at Panasonic er på vej til helt at droppe ud af plasma TV, og efter denne slanke-proces vil de stadig have de 2 “gamle” plasma fabrikker Amagasaki No. 1 og 2 (billedet i baggrunden) samt en fabrik i Kina (Shanghai).


LCD-fabrikken som Panasonic forsøger at afsætte til et konsortium med Toshiba, Hitachi og Sony ligger i Mobara i Japan.


 

Annonce:
Forrige artikelSnart kommer Ultra HDTV
Næste artikelJBL Airplay højttaler
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.