Forside * Nyheder

Apple vinder kampen om smartphone-oplåsning


Motorola Droid Razr er en af de telefoner, der skal ændre sin låsemekanisme, hvis det står til Apple.


 


Apple ejer måden, du låser din telefon op på, hvis du låser den op ved at lade fingeren glide hen over skærmen. Det har en tysk domstol fastslået, og det går i første omgang ud over Motorola og deres smartphones.


Den der bevægelse, du laver på skærmen, når du låser din smartphone op, bliver måske snart erstattet af noget andet. I hvert fald, hvis der ikke står Apple på din telefon.


Apple fik i oktober 2010 patent på princippet bag den måde at låse smartphones op på (se EP1964022). Med det i hånden har de har søgt om fogedforbud mod konkurrenternes smartphones, der benytter sig af samme oplåsningsmekanisme. Og nu har en domstol i München så givet dem medhold i forhold til Motorola.


Retten fandt, at Motorolas smartphones, herunder den nye RAZR-model, ulovligt benytter sig af et patent Apple ejer, fordi man kan låse dem op ved at lade fingeren glide hen over skærmen. Det betyder, at Motorola enten skal ændre oplåsningsmekanismen på sine smartphones  men dog kun i Tyskland – eller også skal de betale penge til Apple for at licensere oplåsningsmekanismen.


Fogedforbuddet, som retten gav Apple medhold i, er ikke sat i kraft endnu, men Apple kan iværksætte det, når de vil – for eksempel, hvis Motorola ikke makker ret.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.