Forside * Nyheder

Fox og Warner vil lade dig bytte film med vennerne


20th Century Fox og Warner Bros. i samarbejde med Western Digital og SanDisk? Det lyder som en sjælden kombination. Men lagringsfirmaerne er gået i samarbejde med de to filmgiganter om at skabe en ny måde at udveksle film på i den digitale verden.


Idéen er at skabe lagringsmedier af forskellig art, der kan understøtte et ejerskifte, også selvom der tale om et sletbart medie og en film, der er blevet downloadet fra en onlinetjeneste. Udviklingen af projektet, der har fået kodenavnet “Project Phenix”, sker i SCSA-regi. SCSA (Secure Content Storage Association) er en ny organisation, dannet af indholdsudbydere og producenter af lagringsprodukter, og Phenix-projektet skulle gerne munde ud i en række produkter, der kan understøtte lagring af copyright-sikrede film i HD på f.eks. USB-sticks.


Ved at sætte en teknologisk standard, vil man således kunne sætte sin USB-stick i et SCSA-godkendt TV, en PC eller en tablet og se den film, man f.eks. har købt via sin Xbox og downloadet fra en onlinetjeneste. Fordi indholdet er bundet til lagrings-enheden, kan man også udveksle lagringsenheder uden problemer. Fordi der ikke bliver lavet en kopi, men fordi selve lagringsenheden skifter hænder, vil det gøre det muligt at gensælge film, man f.eks. har købt online, akkurat som man altid har kunnet med digitale skiver eller videobånd. Dette er ikke muligt idag, og er en af de kritikpunkter, som onlinetjenesterne har fået igennem de sidste mange år.


SCSA-standarden understøtter i øvrigt også cloud-tjenesten UltraViolet, hvor man kan lagre de film, man har købt online. Der er endnu ikke sat dato på, hvornår de første SCSA/Phenix-godkendte produkter kommer på markedet.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.