Forside * Nyheder

Google Earth…men under vandet


Havskildpadde fra The Great Barrier Reef. Foto: Nize/Wikimedia Commons


Hvem har ikke nydt at suse rundt på de smukke landskaber på planeten Jorden med Google Earth? Det er en af de mest æstetiske, underholdende og lærerige tidsrøvere, man kan forestille sig. Men nu tager Google os med til steder, mange af os aldrig før har set mage til.


Med Google SeaView dykker SeaView nemlig ned under havoverfladen og viser dig billeder af, hvordan der ser ud i et af verdens mest smukke havregioner. Det er helt præcis The Great Barrier Reef, verdens største koralrev, der ligger ud for det nordøstlige Australien. Og nej, Google har ikke lavet de karakteristiske Google-kamerabiler om til undervandsbåde.


I stedet er Google gået i samarbejde med Caitlin SeaView Survey, Global Change Institute fra University of Queensland, samt naturorganisationen Underwater Earth. Sammen har de udviklet en undervandsrobot, der kan fjernstyres og tage billeder 360 grader rundt om sig selv. Den kan gå ned til over 100 meters dybde.


Billederne vil angiveligt primært blive inkorporeret i Google Earth, men også Google Maps skulle få glæde af det nye billedmateriale.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.