Forside * Nyheder

CBS-chef bekræfter: Steve Jobs ville lave TV-streaming

 Les Moonves er topchef på tv-stationen CBS – og nu også Hulu og Netflix’ redningsmand. (Foto: David Shankbone / Wikimedia Commons)


 


Steve Jobs ville have CBS-chefen Les Moonves til at hoppe med på en Apple-streamingtjeneste. Men Moonves valgte at beskytte Hulu og Netflix i stedet.


“Du ved mere om 99% af alting end jeg gør. Men jeg ved mere om TV-branchen end dig.”


Det var ordene, der foreløbigt slukkede for Steve Jobs’ drømme om at få det amerikanske TV-netværk CBS til at streame sine programmer live via Apple-produkter som AppleTV, iPad, iPhone, iTunes og det kommende fladskærms-TV, firmaet har i pipelinen. Ordene blev udtalt af Les Moonves, der er topchef hos CBS, da han holdt møde med Steve Jobs for cirka et år siden. Det fortalte Moonves, da han deltog på et underholdnings-symposium på UCLA i Los Angeles, skriver The Hollywood Reporter.


Jobs forsøgte at overtale ham til at lade CBS indgå i en abonnementsbaseret tjeneste i stil med Hulu og Netflix, som skulle køres af Apple. Moonves sagde angiveligt nej, fordi CBS allerede har aftaler med Netflix og Amazon. De er ikke med i Hulu-samarbejdet med CBS-programmer, men da CBS ejer TV-kanalen CW sammen med Time Warner, og denne kanal er med i Hulu-samarbejdet, har CBS alligevel en interesse i at Hulu skal overleve.


Moonves var nervøs for, at en Apple-entré på dette marked ville køre Hulu og Netflix ud på et sidespor, og derfor var han loyal overfor sine samarbejdspartnere.


Historien bekræfter dog, at Apple har holdt møder helt oppe på topplan i et forsøg på at integrere en live-streaming-tjeneste i iTunes. Spekulationerne har isør gået på, om Apple kan lykkes med at få live-feeds ombord i iTunes, da dette ville betyde, at kabel-TV-selskaberne ville miste deres eksistensberettigelse, og således bare kan se alt TV over nettet via Apples tjenester.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.