Forside * Nyheder

Gå ned i butikken og læg din DVD-samling online


Det her er en af de nyheder, hvor man ikke rigtig ved, om man skal grine, græde eller juble, når man hører om det. Verdens største supermarkedskæde (i hvert fald på omsætning), Walmart, vil nu lancere en tjeneste, der lægger folks DVD- og Blu-ray-samlinger op i skyen, hvorfra de så kan streames.


Det koster to dollar – eller ca. 11 kroner – at få lagt en DVD eller Blu-ray i skyen, og hvis man betaler fem dollar – ca. 27,50 kr. – kan man opgradere sin DVD til HD. Når det sidste kan lade sig gøre, er det fordi, systemet kører efter samme princip som iTunes Match. Alle filmene ligger i forvejen på en server, og det er blot adgangen, man køber på denne måde.


Walmart har i forvejen købt Video-On-Demand-tjenesten Vudu, hvis teknologi og platform bliver benyttet til formålet. Den kan både tilgås via en Vudu-box og via apps i forskellige spilkonsoller, set-top-bokse og smart-tv’er. Systemet arbejder sammen med UltraViolet, filmselskabernes egen cloud-løsning, hvor man kan købe film og have dem liggende i skyen. Det betyder, at film, du køber på UltraViolet med et snuptag kan overføres til Vudu.


Med mindre folk besidder nogle sjældne DVD’er, som ikke er til at opstøve i mainstream-butikkerne, kan det dog virke lidt mærkeligt at skulle betale to dollar pr. skive, når man for syv dollar pr. måned kan få adgang til Netflix’ gigantiske filmudvalg. Nogle vil dog måske foretrække den første løsning på grund af, at kompressionen muligvis ikke er lige så høj som Netflix.


Det store spørgsmål er, om en lignende tjeneste kan være på vej i Danmark. UltraViolet forventes at åbne officielt i Europa inden så længe, så måske finder Dansk Supermarked eller COOP ud af, at også de vil lave en sky-tjeneste og tjene penge på folks DVD-samlinger.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.