Forside * Nyheder

TV lever på grund af Netflix


Det er ikke bare i Danmark, at Netflix har godt tag i brugerne. Det gælder over det meste verden.


Det viser en ny rapport fra det globale analysefirma NPD. De har sammenlignet de største, amerikanske streamingtjenester, og ikke overraskende er det Netflix, der har førertrøjen på.


Både Hulu Plus og Amazon Prime (der kan ses udenfor USA ved hjælp af unblock-tjenester) vokser dog stadig, selvom der er langt op til kong Netflix. Hulu Plus sidder på 10% af markedet, Amazon Prime sidder på 2%, og Netflix på hele 89% af markedet.


Hvis du ikke kan forstå, hvorfor dette giver 101%, er det fordi tallene måles på, hvor mange TV-apparater, der viser streamet indhold fra nettet. Og da ejere af ét TV-apparat kan abonnere på flere tjenester ad gangen, kan det altså godt lade sig gøre.


Et mere overraskende faktum, taget i betragtning, at det er blevet hipt at sige, at man ikke ejer et TV, er at det meste af kiggeriet på tjenesterne nævnt ovenfor sker på stuealteret.


Hele 80% af folk, der ser streamet indhold, gør det på en TV-skærm frem for en tablet, smartphone eller en computerskærm.


Med andre ord vil streamingtjenesterne næppe slå produktionen af TV-apparater ihjel, som visse observatører troede, da on-demand-streaming begyndte at blive populært. Men kabeloperatørerne er formodentlig stadig ret nervøse.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.