Forside * Nyheder

Samsung klar med de buede LED TV
Samsung 2014 TV lineup. Foto: recordere.dk 


 


Samsung 2014 TV


Ingen plasma, ingen OLED og kun buede topmodeller. Samsung er klar med et deres lineup af TV i år.


På mange måder er Samsungs lineup af TV i år noget anderledes end de foregående år. Ikke så meget på det der er med, som på det der ikke er med.


Der er nemlig ingen nye plasma TV, heller ingen OLED TV, og der er ingen flade topmodeller TV.


Samsung har valgt at 2014 skal være året for buede TV, og det betyder at både topmodellen indenfor HD TV (H8005) og topmodellen indenfor 4K UHD TV (HU8505) buer.


 


 
Galleri: Et buet Samsung TV kan også væghænges. Foto: recordere.dk


 


 


Dobbelte tunere og Common Interface


Allerede nede i 6-serien (H6505 og frem) vil der være dobbelte tunere, så der kan ses et program mens der optages et nyt.


En nyhed i år er at fra 7-serien og op, der får modellere også dobbelte CI-slot. Det betyder at der kan monteres to CA-moduler til smartcards, så det også bliver muligt at se en krypteret kanal, mens der optages en anden.


 


 

Skitse over buet kontra fladt TV. Tegning: Samsung. Foto: recordere.dk 


 


Buede topmodeller


Samsung går all-in på de buede TV i år. Der vil være flade TV på programmet også, men ikke blandt topmodellerne i 8-serien af HD og 4K UHD TV.


I vores artikel om fordele og ulemper ved buede TV var der fokus på at en forbedret oplevelse måtte være bedst i sweetspot, men produktchef for TV hos Samsung Nordic, Magnus Nilsson, fortæller at buen også forbedrer TV-kiggeriet fra siderne. Billederne vil opfattes mere “omsluttende” med færre reflektioner på skærmen.


Fordi der opleves mere af den fjerne del af billedet, samtidig med at skærmen rykker en lille smule tættere på. Samsung har valgt en krumning der er optimal i forhold til at sidde 3-4 meter fra skærmen.


Udover den fysiske bue, så benytter Samsung også en kraftfuld billedprocessor der er i stand til at lægge kunstig dybde i billederne. Funktionen Auto Depth Enhancer analyserer billederne, og gør i forgrunden i billederne en anelse skapere baggrunden i billederne, for at øge dybdefornemmelsen.


 


 
Galleri: Ny 2014 Samsung Smart Hub. Foto: recordere.dk


 


 


Ny fjernbetjening og nyt Smart TV


I år introduceres også en ny fjernbetjening, der har fået en pegefunktion. En “flyvende mus”, som LG introducerede med Magic Remote, kombineret med en touchplade.


Sammen med et nyt design på Smart TV, hvor der er kommet en “genvejs-menu” i bunden af skærmen, er betjeningen af Smart TV via fjernbetjeningen gjort nemmere i år.


Som suplement til fjernbetjeningen er der tale-kontrol og bevægelseskontrol, som på sidste års TV-modeller.


 


 

Ny TV-fjernbetjening med både touch-plade og flyvende mus. Foto: recordere.dk 

Den nye fjernbetjening. Foto: recordere.dk 


 


Nye muligheder for splitscreen.


Skærmopløsningen på et 4K TV kan også benyttes til andet, end 4K video. Det kan også give et større overblik i forhold til splitscreen, hvor der ses flere signaler på skærmen samtidig.


På de nye 4K UHD TV kan skærmen deles op i op til fire skærmbilleder, der kan vise en kombination af Live TV, On TV, App, Webbrowser og videoklip.


 


 
Galleri: Nye muligheder for splitscreen på 4K TV. Foto: recordere.dk


 


 


Lynhurtig opstart


I takt med at TV blev smartere og smartere, blev de også langsommere og langsommere til at starte op. Computeren skulle lige boote, så at sige.


Men i år kommer Samsung med en kvik-start.


Fra stand-by går der under 2 sekunder, til TV’et er klar.


 


 

Opstart på under 2 sekunder. Foto: recordere.dk 


 


Ekstern tilslutningsboks


Samsung fortsætter trenden fra sidste år, med at lægge en del af TV’ets elektronik og alle tilslutningerne ud i en separat boks.


One Connect kommer til 4K-topmodellen, og giver den fordel af tilslutninger og kabler kan gemmes væk i et skab el.lign. Samtidig kan man nøjes med at udskifte den boks, når der kommer nyt (som i år med Netflix 4K). 


 


 
Galleri: Samsung One Connect boks. Foto: recordere.dk


 


 


Samsung 8-serie 4K UHD


Topmodellen indenfor 4K UHD TV bliver buet i år, og kommer med tilslutningsboksen One Connect (se ovenfor).


HU8505 understøtter HDMI 2.0 (4K video i 50/60 Hz), den nye DRM-beskyttelse HDCP 2.2 (nødvendig for 4K-streaming som Netflix 4K). MHL 3.0 giver mulighed for 4K indhold fra mobile enheder samt HEVC/H.265 videocodec for modtagelse af 4K indhold (TV/streaming). 


Modellen kommer med Netflix 4K, og billedopløsningen er 3.840 x 2.160 pixels.


Prisen er ikke oplyst. 


 


 
Galleri: Samsng HU8505 – 4K UHD. Foto: recordere.dk


 


 


Samsung 7-serie 4K UHD


Vil du hellere have en flad, altså skærm, så er der Samsungs 7-serie 4K UHD. I størrelse svinger de fra 48-tommer til 75-tommer.


HU7505 understøtter HDMI 2.0 (4K video i 50/60 Hz), den nye DRM-beskyttelse HDCP 2.2 (nødvendig for 4K-streaming som Netflix 4K). MHL 3.0 giver mulighed for 4K indhold fra mobile enheder samt HEVC/H.265 videocodec for modtagelse af 4K indhold (TV/streaming).


Modellen kommer med Netflix 4K, og billedopløsningen er 3.840 x 2.160 pixels.


TV’et er forberedt for tilslutning af en One Connect boks. Denne option kan benyttes til en senere opgradering af teknik og tilslutninger.


Prisen er ikke oplyst.


 


 
Galleri: Samsung HU7505 – 4K UHD. Foto: recordere.dk


 


 


Samsung HD TV


Også i de “normale” HD TV modeller kommer buen ind. Det nye Samsung 8-serie, modellerne H8005, har også fået svaj i skærmen.


Mens 7-serien, ligesom ved 4K, repræsenterer den flade model.


I 6-serien kommer der nu en ren hvid model. Altså hvor hele rammen er hvid.


På alle de modeller sidder tilslutningerne i selve TV’et. 


Priserne er ikke oplyst.


 


 
Galleri: Samsung 8-serie HD TV. Foto: recordere.dk


 
Galleri: Samsung 7-serie HD TV. Foto: recordere.dk


 

I år kommer 6,5-serien også i en hvid model. Foto: recordere.dk 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.