Forside * Fokus

Zentropa politianmelder teleselskaberne


 


Zentropa politianmelder teleselskaberne


En af dansk films grand-old-men, har i dag meldt de danske teleselskaber til politiet for at medvirke til at stjæle hans film, for at tjene penge på bredbånd.


Det skal ikke kunne siges om det er endnu et af den gode Peter Aalbæk Jensens påfund, men det bliver nok mere end svært at gøre teleselskaberne ansvarlige for hvad folk bruger deres bredbåndsforbindelse til.


 


I en pressemeddelse udsendt af Zentropa skriver Peter Aalbæk: 


Jeg har i dag afleveret en politianmeldelse til Vestegnens Politi, da mit firma er blevet bestjålet og danske teleselskaber medvirker til hæleri af de bestjålne varer.


Som det kan læses af medsendte rapport fra RETTIGHEDALLIANCEN, så er 5 Zentropa filmtitler i perioden 1.juni ? 1.september 2014 ulovligt downloaded tæt på 9.000.000 gange.


Og det tal er minimum, da nogle illegale down -loadings tjenester ikke kan følges.


Hvis vores instruktører, skuespillere, manusforfattere og firmaet tilsammen fik bare 1 krone per ulovlig filmkigning, kunne kunstnerne og vi optimistisk igangsætte 1 ny og eksperimenterende film til glæde for befolkningen. Og det er bare opgørelsen for et kvartal!


Der tales i disse dage meget omkring dansk film og vores svigtende indtægter. Så det bedste danske politikere kan gøre for filmbranchen er at få stoppet denne kriminelle aktivitet.


Nogle af titlerne i oversigten er ældre udgivelser der er tilgængelige på digitale platforme uden at det stopper den ureglementerede trafik.


Jeg anklager i politianmeldelsen også de danske teleselskaber for medvirken til hæleri. Teleselskaberne tjener formuer på at sælge bredbåndsforbindelse og ser igennem fingre med at de bliver brugt ulovligt, så længe det skæpper i klassen hos teleoperatørerne.


Med venlig hilsen


Peter Aalbæk Jensen, Zentropa 


I samme pressemeddelse i en vedhæftelse har en ansat hos rettighedsalliancen lavet en beregning på hvor mange gange Zentropas titler er blevet hentet på nettet.


Som alt andet på internettet er erotik mest populært, og Nymphomaniac skulle være hentet knap 5.6 mio. gange, mens den skaldede frisør “kun” er hentet knap 250.000 gange.


Her kan du læse hele oversigten fra rettighedsalliancen.


 


Hvad siger du?


Er det fair at Zentropa melder teleselskaberne til politiet, for meddelagtighed i distribution af ulovligt indhold, eller er Peter Aalbæk ude i en umulig sag?

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.