Forside * Nyheder

Julen 2014, her er alle elektronik-ønskerne


 


10.000 danskere har lavet ønskelister over de elektronik-produkter der gerne må ligge under juletræet i år. Se top-10 her.


Elektronik-produkter er populære som julegaver, men hvad måtte der gerne ligge under juletræet i år, hvis vi selv kunne vælge?


Det har Elgiganten spurgt 10.000 danskere om. De fik til opgave hver at lave en prioriteret ønskeliste, og det blev til denne top-10 over elektronik-julegaver.1. Smart TV


Der er flest der ønsker sig et nyt TV, og i december sælger Elgiganten normalt dobbelt så mange. Selvom det ved første øjekast lyder som en dyr julegave, så fås Smart TV i dag fra ca. 2500 kroner og opefter.


2. Bærbar PC


Efter en tid hvor man troede at tablets helt ville udkonkurrere de bærbare computere, så sælges der igen flere laptops end tablets (55% mod 45%). En trend er dog at flere og flere vælger bærbare hvor skærmen fungerer som en tablet også.


3. Smartphone


En ny telefon under juletræet går ind på tredjepladsen. Elgiganten spår at Apple, Sony og Huawei er populære mærker under juletræet i år.


4. Tablet


Selvom flest vælger bærbare computere igen, så er tablets fortsat en populær gaveidé. Her vurderer Elgiganten at Samsung, Apple og Microsoft vil sælge bedst.


5. Stereoanlæg multirum


Det klassiske stereoanlæg er erstattet af multirum-løsninger, med højttalere i flere rum. Se også: Her er Sonos-konkurrenterne anno 2014


6. Trådløs højttaler


Streaming-højttalere kommer ind på 6. pladsen og er en kategori der er i hastig vækst.


7. Actionkamera


Kameraer til at filme de udendørs aktiviteter går som varmt brød i år. Hos Elgiganten har de oplevet en fremgang i salget på 300% i år, og mange ønsker sig et under træet. GoPro Hero 4 ventes at hitte i den kategori.


8. Hovedtelefoner


Med alle de bærbare musikafspillere og smartphones er hovedtelefonerne et populært gaveønske. Elgiganten forventer at mærker som AKG, Beats og Bose vil sælge godt i år.


9. Spillekonsol


Det er vinter og den mørke tid lægger op til spil. Siden de nye konsoller fra Sony og Microsoft er kommet på markedet, der er konsolsalget skudt i vejret. Xbox One og Playstation 4 ventes at sælge bedst.


10. DAB-radio


De små radioer med DAB sælger godt, og ventes at ligge under mange juletræer i år. De er ønske nr. 10.


Udenfor top-10 finder vi produkter som “wearables” (aktivitetsmålere og smart-ure) samt film og spil.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.