Forside Indhold og distribution Musik

Taylor Swift: Apple viste følelser mens Spotify var kold

-
Taylor Swift er i magasinet Vanity Fair September 2015
Taylor Swift er i magasinet Vanity Fair September 2015

Lægger ikke fingrene imellem: Sanger og musiker Taylor Swift kalder det den omvendte verden med varme Apple og kolde Spotify.

Popstjernen Taylor Swift, der både er sangskriver og udøvende kunster, har haft sine kampe med streamingtjenesterne og i september-udgaven af magasinet Vanity Fair uddyber hun frustrationerne. Det skriver 9to5mac.

Da Apple annoncerede planerne for streaming-tjenesten Apple Music og i kontrakterne forklarede at de 3 gratis prøvemåneder ville blive uden afregning til kunsterne, der skrev Taylor Swift et åbent brev til Apple.

Annonce:

Se også: Taylor Swift skuffet over Apple Music

 

Apple Music

I brevet skrev hun blandt andet at hun ikke forventede at få gratis iPhones, men af samme grund måtte hun trække sin musik fra Apples streamingtjeneste.

Brevet hjalp. Apple gav efter og aflønner kunsterne i prøveperioden. Såvidt vides ikke fuld kompensation, men en form for “vi deler i porten”.

 

Spotify

Tidligere har hun været efter Spotify, som ligeledes ikke betaler kunsterne for den gratis måned de deler ud til nye abonnenter, men samtidig – efter hendes mening – er for hårde i deres afregning med bl.a. sangskriverne.

Baggrund: Derfor blev Taylor Swift sur på Spotify

I september-udgaven af magasinet Vanity Fair taler Taylor Swift ud, og hun lægger ikke fingrene imellem i hendes bedømmelse af de enkelte musiktjenester.

 

Swift: Apple “de gode” og Spotify “de onde”

Hun roser Apple for en hurtig og positiv reaktion mens hun kalder Spotify for “iværksættere uden en pengestrøm” (startup without cashflow).

“Apple behandlede mig som en stemme, fra det kreative miljø som de faktisk bekymrer sig om” udtaler hun til Vanity Fair og fortsætter:

“Jeg fandt det virkelig ironisk at en multi-milliard virksomhed som Apple reagerede på kritik med menneskelig ydmyghed og iværksætterne uden pengestrøm reagerede på kritik som den store virksomhedsrobot”.

 

Ikke en kamp uden frygt

Det var dog ikke uden frygt at hun tog kampen op med selveste Apple. Men hun frygtede at blive sat i bås som hende den sure mokke.

Min frygt var, at jeg ville blive set på som en, der bare pev og tudede om denne sag, som ingen andre havde taget til det niveau før“, fortæller hun til Vanity Fair.

Taylor Swift aligevel på Apple Music

Men både Taylor Swift og Apple kom ud af konflikten på en positiv måde, mens kunderne i “start up” Spotify fortsat må undvære hendes seneste album 1989.

 

Annonce:
Forrige artikelSæt dit Apple Watch på et rigtigt ur
Næste artikelNetflix indtager Asien
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.