Forside * Nyheder

Vi downloader mindre, og streamer mere musik

-

b7885a_Grafik_digitalt_vs._fysisk_salg

Det danske musikmarked fortsætter den digitale vækst. Hele 88 % af musikselskabernes indtægter stammer nu fra digitalt salg af musik. Det viser musikselskabernes nøgletal for første halvår af 2015.

Annonce:

Danskerne fortsætter med at tage streaming af musik til sig. Det står klart, når man kaster et blik på musikselskabernes nøgletal for første halvår af 2015. Sammenlignet med første halvår af 2014 er omsætningen fra streaming nemlig steget med 14 %. Dermed bidrager indtægterne fra streaming til en samlet vækst hos musikselskaberne på 0,4 % på trods af, at fysisk salg af primært cd’er og salg af downloads er faldet med henholdsvis 35 % og 13 % i samme periode.

Bag halvårstallene står musikselskabernes brancheorganisation IFPI. Direktør Jakob Plesner Mathiasen ser de nye tal som en naturlig fortsættelse af musikbranchens digitale udvikling:

”Halvårstallene for 2015 bekræfter den tendens, vi har set i løbet af de sidste par år. De har netop været kendetegnet ved, at streamingtjenesternes fremgang sikrer samlet vækst i markedet, mens forbrugerne samtidig vælger cd’er og downloads fra.”

 

a31258_Grafik_fordeling_formater

72 procent af markedet er streaming

Fordelingen af henholdsvis streaming, download og fysisk salg i det samlede marked giver et klart billede af, at musikselskaberne er mere digitale end nogensinde. Streaming udgør 72 % af markedet, download tegner sig for 16 %, mens salg af fysiske produkter blot udgør 12 %.

De nye tal er dårligt nyt for f.eks. iTunes der har slået sig op på salg af musik via download, og det er naturligvis også årsagen til at Apple har åbnet deres Apple Music streaming tjeneste.

”For fem år siden var streaming en marginal indtægtskilde for musikselskaberne. I dag udgør streaming 72 % af musikselskabernes omsætning fra indspillet musik. Samtidig ved vi, at danskerne streamer mere end 800.000 forskellige titler om dagen og over 100 millioner sange om ugen. Det er en spektakulær udvikling, som vidner om, at både branchen og forbrugerne er gået nye veje inden for de seneste år.” fortæller Jakob Plesner Mathiasen fra IFPI.

Jakob Plesner Mathiasen understreger, at halvårstallene ikke giver det samme præcise billede af markedet som årets samlede omsætningstal, der offentliggøres efter nytår. Det skyldes blandt andet, at en række mindre musikselskaber først indberetter omsætning til IFPI i forbindelse med årsafslutningen, og at musikselskaberne ofte lancerer mange populære udgivelser i efteråret.

 

Her er nøgletallene

[table “” not found /]

Kilde: IFPI Danmark

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.